AVLYST - ny dato kommer

Påmelding: Meld deg på her

Dato: Tirsdag 7. november 

Tid: 16.00-17.30

Sted: Urtegata 9 (inngang fra Norbygata 12)

Rom: Krydderhylla

Gratis inngang

Når Instagramkontoen til Høyre bruker morsomme memes, Olaug Bollestad legger ut bilder av sin mann i bar overkropp på sosiale medier, og politikerne og komikere koser seg sammen i Nytt på Nytt - hva betyr det for den politiske satiren i Norge? 

  • Hvem får lov av hvem til å le av hvem?

Humorforsker og prisvinner Kai Hanno Schwind belyser hvordan enhver analyse av humorens forhold til politikken og vice versa, til syvende og sist blir en studie i humor og makt: hvem får lov av hvem til å le av hvem?

Schwind gir oss blant annet innblikk i politikernes humoristiske kompetanse som en del av deres strategiske kommunikasjon. 

  • Humor i krisekommunikasjon

Humor kan også være et effektiv virkemiddel i ulike typer krisekommunikasjon. Schwind vil presentere eksempler fra covid-pandemien da myndighetene i forskjellige land prøvde å bruke humor i informasjonskampanjer for å nå frem til befolkningen. Hvor vellykket var det?  

  • Hvordan forsker vi på humor?

Under foredraget vil du også få en kort innføring i hva humor egentlig er og hvilke utfordringer det innebærer å forske på et fenomen som anses som populært og som alle har en mening om.

Program:

16.00 – 16.30 Kaffe og registrering av deltakere.

16.30 - 16.35 Prorektor Jens Barland ønsker velkommen.

16.35 - 17.20 Humor og politikk – en bra match? 
Førsteamanuensis Kai Hanno Schwind, Høyskolen Kristiania.

17.20 – 17.30 Spørsmål og svar.

___________________________________________________________________________________

Kai Hanno Schwind er førsteamanuensis med en doktorgrad i medievitenskap. Han underviser og forsker ved School of Arts, Design, and Media på Kristiania, som en del av  bachelor-programmet for prosjektledelse i kunst og kreativ næring. Han forsker på film, TV og media, medialiseringen av humor og komedie, komiske sjangre, politisk satire, forholdet mellom humor og tabu, og transnasjonale skjerm- og lydkulturer. Schwind er også en aktiv forskningsformidler og vant Kristiania-prisen for forskningskommunikasjon og bedre arbeidsliv i 2023. I dette prisvinnerforedraget deler han raust av sin forskning.