Illustrasjonen viser deler av Jason Allen´s AI-genererte og prisbelønte kunstverk Théâtre D’opéra Spatial

Dato: Tirsdag 7. februar 2023 

Tid: kl. 08.30 – 09.30 (lett frokost fra 08.15)

Adresse: Kirkegata 24 

Sted: Kristiania, Ernst Hage (2. etasje)

Påmelding er ikke lenger mulig for dette arrangementet.

Streaming: Gå inn her for å se arrangementet. Streamingen begynner 08.25.

AI-roboter som ChatGPT og DALL-E har i løpet av kort tid blitt verktøy som både fascinerer, imponerer og skremmer oss. Innen forskning har AI-roboten Elicit spesialisert seg på forskningsspørsmål og å finne fram i forskningsartikler for å gi rask og god oversikt over status innenfor ulike kunnskapsfelt. 

Er dette skremmende eller spennende? Hvordan kan eller bør Kristiania tilpasse seg? Hvilke muligheter og utfordringer gir nye AI-produkter for forskning og utdanning?

Program

08.15 - 08.30: Mingling og lett servering  

08.30 - 08.50: Innledning ved Morten Irgens, Prorektor FoU/KU ved Kristiania. Irgens har doktorgrad i kunstig intelligens fra Simon Fraser University i Canada

08.50 - 09.30: Panelsamtale mellom Morten Irgens, Kari Spjeldnæs og Jørn Mortensen i etterkant av innledningen, med spørsmål fra salen.

Moderator: Per Olav Solberg, seniorrådgiver forskningskommunikasjon ved Kristiania.

Studenter jobber med PC-er.

Studere kunstig intelligens?

En bachelor i kunstig intelligens gir deg «hands on»-erfaring med oppgavene du en dag møter i arbeidslivet, og du får ettertraktede ferdigheter innen et spennende og raskt voksende fagfelt.
Les mer om studiet

Mens du venter...

Kan du lytte til podkasten, Dagsorden, hvor Bente Kalsnes, Ketil Raknes og Lene Pettersen prater om mulighetene og utfordringene til ChatGPT. Trioen jobber på Institutt for kommunikasjon hos Kristiania. 

Om paneldeltakerne

Morten Irgens 

Morten Irgens er prorektor forskning og kunstnerisk utvikling ved Kristiania. Irgens er utdannet cand.scient. i informatikk ved Universitetet i Oslo og ph.d. i informatikk fra Simon Fraser University, begge innen kunstig intelligens. Irgens har også vært involvert i etableringen av The Confederation of Laboratories of Artificial Intelligence Research in Europe (CLAIRE), The Norwegian Artificial Intelligence Research Consortium (NORA), og the AI, Data and Robotics Association (Adra). 

Jørn Mortensen

Jørn Mortensen er Dekan for School of Arts, Design, and Media ved Kristiana. Mortensen er opptatt av hvordan AI teknologi har vært anvendt for å lage kunst og design i flere år. Så sent som i 2022 vant Jason Allen’s AI-genererte kunstverk, “Théâtre D’opéra Spatial,” førsteplass i kategorien «Digital kunst» under Colorado State Fair. I hvilken grad har AI-teknologi gjort det mulig for amatører å «konkurrere» med profesjonelle kunstnere?    

Kari Spjeldnæs

Kari Spjeldnæs leder Institutt for organisasjon og ledelse ved Kristiania og arbeider med en doktorgrad om lesing og digitalisering. Hun er også tilknyttet forskningsprosjektet Digitox. Spjeldnæs har lang erfaring fra norsk bokbransje og har arbeidet mye med digital utvikling, blant annet som forlagsdirektør i Aschehoug og tidligere styreleder i Lydbokforlaget. Betydningen av AI for skriving, publisering og lesing blir noen av temaene Kari tar med inn i samtalen.