Dato: 21. januar

Tid: 08.30 - 09.30

Sted: Kirkegata 23-25, rom D402
Servering av frokost i fellesområdet rett utenfor auditoriet fra kl. 08.00

Påmelding: Meld deg på her!

Velkommen til Kristianiafrokost!

Selv om endometriose er mer framme i mediene enn tidligere og fokuset på sykdommen har økt, finnes det ikke noen kur mot sykdommen og symptomlindring er fortsatt eneste medisin. Hvordan kan vi fremover sikre at kvinner med endometriose får den hjelpen de trenger og at forskning på sykdommen prioriteres? Vi inviterer til debatt med politikere, helseeksperter og pasientrepresentanter.

Program:

08.00 - 08.30:
Frokost med kaffe, croissant og frukt

08.30 – 08.40:
Endometriose før og nå: Hva vet vi? Innledning ved Elisabeth Raasholm Larby, daglig leder i Endometrioseforeningen Norge.

08.40  – 08.50:
Trening som symptomlindrende behandling. Innledning ved Merete Kolberg Tennfjord, førsteamanuensis og forsker ved School of Health scienses, Høyskolen Kristiania.
Les mer om Tennfjords forskning her: https://www.forskning.no/hoyskolen-kristiania-kvinnehelse-partner/slik-kan-kvinner-mestre-sykdommen-endometriose-bedre/2407723

08.50  – 09.30:
Debatt: Hvorfor blir kvinner med alvorlige smerter oversett i helsevesenet?

I panelet:

Elisabeth Raasholm Larby er leder for Endometrioseforeningen, der hun arbeider for å øke kunnskapen om endometriose og forbedre helsetilbudet til kvinner med denne diagnosen.

Thomas F. Thaulow er overlege ved gynekologisk avdeling, Oslo universitetssykehus.  Han er en nøkkelperson i det dedikerte endometriose-teamet ved Ullevål sykehus, der han diagnostiserer og behandler de mest utfordrende tilfellene fra hele landet.

Kamzy Gunaratnam, stortingspolitiker (Ap) og medlem i Helse- og omsorgskomiteen. Kamzy er opptatt av kvinnehelse, se for eksempel debattinnlegg i Østlands-Posten fra 2024.

Elisabeth T. Swärd er spesialrådgiver i Norske Kvinners Sanitetsforening (N.K.S.). Med bakgrunn som jordmor har hun viet sin karriere til å fremme kvinnehelse både i Norge og internasjonalt. 

Moderator: Hilde Skjerve, prodekan for utdanning ved School of Health Sciences, Høyskolen Kristiania