Studiebarometeret 2024

Kristiania er tett på studentene og arbeidslivet. Derfor bruker vi Studiebarometeret til å finne ut av hvordan studiene våre kan forbedres. Dette er også nyttig informasjon for alle som skal søke studieplass.
Studiebarometeret er laget for at studentene skal få et bedre studietilbud. Gjennom undersøkelsen har studentene medvirkning:
Fakta om undersøkelsene
- Studiebarometeret er en undersøkelse der 70.000 universitets- og høyskoleder de svarer på det meste når det kommer til studenttrivsel på de utdanningsinstitusjonene som tilbyr høyere utdanning i Norge.
- Undersøkelsen sendes ut til 2.- og 5.-årsstudenter og gjelder for ca. 1800 studieprogram. Denne sendes ut i oktober hvert år.
- Fagskoleundersøkelsen sendes ut hver vår til rundt 23.000 fagskolestudenter, i hovedsak dem som har studert minst ett år. Noen fagskolestudenter mottar den i sitt første semester på grunn av variasjoner i studienes lengde.
- Studentenes tilbakemelding påvirker både innholdet i studiet og undervisningen.
- Hvis et studium får lav score på undersøkelsen, blir dette rapportert og undersøkt. Så gjør vi tiltak for at du som student skal bli fornøyd.
- Det er NOKUT som gjennomfører undersøkelsene på oppdrag av kunnskapsdepartementet.
- Alle studenter får invitasjon til å delta på mail og SMS. Alle får en unik lenke med sikker innlogging med Bank-ID
Blant de beste på nærhet til arbeidslivet
Studiebarometeret er en nasjonal undersøkelse som evaluerer tilfredsheten blant bachelor- og masterstudenter i sitt andre år av studiene.
Studiebarometeret 2024 viser at Kristiania scorer betydelig høyere enn gjennomsnittet når det gjelder å bruke forelesere fra arbeidslivet i undervisningen. Dette er et resultat av Kristianias målrettede arbeid med å skape bransjenære utdanninger som er både engasjerende og relevant for studentene.
Slik leser du tallene
- Studentene har blitt bedt om å svare på hvor fornøyde de er med Kristiania ved å gi verdier mellom 1 og 5, der 1 er veldig misfornøyd og 5 er veldig fornøyd.
- Dette vil si at verdier på 2,5 betyr fullstendig ambivalens, mens alt over er positivt. Verdier på 4 og over er særdeles godt.
- Totalt var det 1253 respondenter fra Kristiania (cirka 100 flere enn i fjor).
0,5 poeng av stor betydning
På spørsmål om studentene opplever at representanter fra arbeidslivet bidrar i undervisningen, scorer Kristiania 0,5 poeng høyere enn nasjonalt snitt.
Selv om 0,5 poeng kanskje ikke høres så mye ut, er det viktig å forstå at dette er på en skala fra 1 til 5. Da utgjør 0,5 poeng en betydelig andel når det er over 25.000 studenter i hele Norge som har svart på undersøkelsen.
Kristiania har arbeidet lenge med å bygge bro mellom akademia og arbeidslivet, og dette arbeidet bærer frukter. Ved å engasjere forelesere fra arbeidslivet, arrangere workshops og seminarer med bransjeeksperter, samt tilby praksisplasser og prosjekter i samarbeid med bedrifter, sikrer Kristiania at studentene får verdifull innsikt og erfaring som er direkte relevant for deres fremtidige karrierer.
Flere praksisplasser
Prorektor for utdanning, Sarah J. Paulson sier at resultatet fra Studiebarometeret inspirerer til videre utvikling.
– Vi er selvfølgelig veldig fornøyde med tallene, og resultatene viser at vi er på god vei med vår ambisjon om å utvikle mest mulig bransjenær, relevant og fremtidsrettet utdanning. Vi har likevel fortsatt mer å gå på når det gjelder å skape flere praksisplasser og integrere ulike former for arbeidserfaring i utdanningene våre. Målet er å sikre at alle studenter får muligheten til å anvende teori i praksis og bygge verdifulle kontakter i arbeidslivet før de er ferdig utdannet. Kristiania har ambisjoner om å bli arbeidslivsuniversitet, der denne satsingen inngår, sier Paulson.
Fornøyde studenter
Studiebarometeret viser også at Kristiania har høyere studenttilfredshet enn ved forrige måling.
Rektor ved Kristiania, Trine J. Meza, sier at strategien om å tilby studier som er tett på arbeidslivet, ikke bare øker studentenes læringsutbytte, men også gjør dem mer attraktive på arbeidsmarkedet.
– Vi ønsker å utdanne studenter som er klare til å møte arbeidslivets krav fra dag én. Ved å integrere arbeidslivet i undervisningen, gir vi dem et tydelig forsprang, sier Meza.
Må ligge i forkant av utviklingen
Rektor Trine Meza ser også tallene som et stort steg i skolens arbeid med å bli et arbeidslivsuniversitet.
– Vår ambisjon om å bli et arbeidslivsuniversitet betyr at vi hele tiden må være i forkant av utviklingen og tilpasse våre programmer til de skiftende behovene i arbeidsmarkedet. Vi ser at denne strategien gir resultater, og vi er fast bestemt på å fortsette å bygge sterke bånd til nærings- og arbeidslivet. Dette er ikke bare viktig for våre studenters fremtid, men også en del av vårt samfunnsansvar. Ved å utdanne kompetente og arbeidsklare kandidater bidrar vi til å dekke samfunnets behov for kvalifisert arbeidskraft og støtter en bærekraftig økonomisk utvikling, sier Meza.
Les om tidligere undersøkelser
- AktueltLes mer
Svært fornøyde masterstudenter
Studiebarometeret viser at Kristianias HR-studenter er blant de mest fornøyde. – Vi jobber mye med å holde innholdet i studiet faglig oppdatert og aktuelt for arbeidslivet, sier studieprogramleder Andreas Norgår Thon. - FagskoleLes mer
Kristianias fagskolestudenter blant de mest fornøyde
Studiebarometeret for fagskolestudenter melder om stor optimisme rundt studiene. - Bachelor i osteopatiLes mer
Her er de mest fornøyde studentene
Disse Kristiania-studentene er blant landets mest fornøyde. - HøyskoleLes mer
Kristiania-studenter er fornøyde til tross for pandemi
Mens andre universiteter og høyskoler faller på Studiebarometeret, er Kristiania-studenter fremdeles generelt fornøyde med tilbudet.
Ta undersøkelsen + info Dobbel content IMG
Kvalitet i undervisningen
Slik arbeider Kristiania for å gi deg den beste utdanningen.Les mer på NOKUTs siderSe resultater fra tidligere undersøkelser
Nysgjerrig på hvordan ulike studier har gjort det tidligere?Se resultatene her