Låtskriving og musikkproduksjon

Drømmer du om en karriere innen låtskriving og musikkproduksjon? Her begynner reisen din!

Hos oss får du utvikle deg som låtskriver og musikkprodusent, med fokus på både kreativitet og teknikk.

Du lærer å:

  • Skrive sterke melodier og tekster som treffer.
  • Mestre studioverktøy for profesjonell musikkproduksjon.
  • Formidle musikk som engasjerer og berører lytteren.

Før du kan bli en del av studiet, må du gjennomføre og bestå en opptaksprøve. Basert på opptaksprøvene tilbys plass til de best kvalifiserte søkerne. De øvrige søkerne settes på en venteliste rangert etter kvalifikasjoner. 

Opptaksprøven består av to deler:

Del 1: Innsending av to musikalske arbeider og en refleksjonstekst.

Del 2: Intervju og praktisk opptaksprøve, for dem som går videre fra del 1. 

Hva lærer du på studiet?

Bachelor i låtskriving og musikkproduksjon gir deg muligheten til å utvikle talentet ditt, bygge en solid faglig grunnmur og utforske ditt unike musikalske uttrykk. Fra intime ballader til eksplosive produksjoner – her får du friheten til å finne din unike stemme og bygge en fremtid i musikkens verden.

Les mer om studieprogrammet her

Oppgavene du skal løse

Begge oppgavene i del 1 skal besvares. På bakgrunn av materialet innlevert i del 1 vil utvalgte søkere gå videre til opptaksprøvens del 2.

Del 1

Innledende opptaksprøve som skal sendes inn sammen med søknaden. 

  1. Kunstnerisk oppgave: Send inn to musikalske arbeider du har laget i løpet av de siste to årene, eksempelvis låter, produksjoner, beats, eller annet du mener representerer ditt kunstneriske virke. 
  2. Refleksjonstekst (maks 750 ord): Beskriv prosessen bak innlevert materiale. Hvilke verktøy er benyttet og på hvilken måte var du involvert i arbeidet? Hvilke refleksjoner gjør du deg over resultatet og din rolle?   

Hvordan tenker du at du jobber med låtskriving og produksjon om fem år? Hvilke erfaringer og kompetanser har du allerede skaffet deg som bidrar til å skape den muligheten? Hvorfor velger du å søke hos oss?  

Innlevering: To lydfiler, refleksjonstekst og eventuelle låttekstfiler.  

Del 2

I Del 2 skal to nye oppgaver utføres, og et intervju gjennomføres. 

I opptaksprøvens del 2 vil man få utdelt fire tydelige og varierte oppgaver hvorav søkeren skal svare på to. Alle fire oppgavene gir søkeren anledning til å vise egenskaper, kompetanse og talent innen melodikk, tekst, komposisjon og produksjon mm, samt evne til å levere kvalitativt under tidspress og etter instrukser 

Husk at du kun skal løse del 2 dersom du går videre fra del 1.

Innlevering

Opptaksprøven leveres elektronisk på Mitt Kristiania. 

Du laster opp én fil per oppgave.

Avhengig av filenes størrelse og hastighet på nettverket kan opplastingen ta flere minutter. Vi ber deg om å være tålmodig, la maskinen arbeide, og ikke «friske opp» siden eller gjøre andre handlinger som avbryter opplastingen. Gjør du dette, må du begynne helt på nytt. Du får informasjon om fremdrift mens du laster opp.  

NB! Ufullstendige besvarelser vil ikke bli vurdert. 

Filformat

  • Du skal laste opp én fil per oppgave du løser. 
  • Bilder og tekst leveres som PDF eller .doc
  • Film/video leveres som MP4- eller MOV-fil (som kan vises i QuickTime eller VLC)
  • Lydopptak leveres som mp3-filer 

Slik vurderer vi din opptaksprøve

For å sikre en rettferdig og transparent opptaksprosess vurderer vi både innsendte arbeider og intervju basert på klare kriterier. Poengene du oppnår på opptaksprøven legges sammen med poengene fra din generelle studiekompetanse, i tråd med de gjeldende reglene fra departementet. De søkerne med høyest samlet poengsum vil bli tilbudt plass, mens øvrige vil bli satt på venteliste. Halvparten av studieplassene er reservert for søkere med førstegangsvitnemål. Opptak til studiet forutsetter innsendt og bestått opptaksprøve

Hvorfor er dette viktig?
Tabellen er utviklet for å sikre en felles forståelse mellom deg som søker, opptakskomiteen og instituttet. Du får dermed en tydelig oversikt over hva vi vektlegger, slik at du kan forberede deg på best mulig måte.

Ved å kjenne vurderingskriteriene har du en bedre sjanse til å vise frem ditt fulle potensial, både i de innsendte oppgavene og under intervjuet.

Hvordan vurderes opptaksprøven

Opptakskomiteen vurderer prøvene basert på et sett spesifikke kriterier. Disse kriteriene er nøye utformet for å sikre at vi identifiserer de kandidatene som best passer til programmet. Tabellen nedenfor forklarer:

  • Kriteriene vi bruker: Hvilke egenskaper og kompetanser vi vurderer.
  • Hva vi legger i kriteriene: En beskrivelse av hva vi ser etter hos deg som søker.
  • Hvor vi vurderer kriteriene: Hvilke deler av søknaden og opptaksprøven som teller inn for hvert kriterium.

Hvert kriterium teller likt og vurderes på høyskolens karakterskala.

Kriterium

Beskrivelse

Vurderingsgrunnlag

Kunstnerisk kompetanse

Musikalitet og originalitet. Musikalsk, tekstlig, kompositorisk og produksjonsmessig nivå.

Innsendt materiale, intervju.

Fremføringen av arbeidet

Formidlingen av arbeidet.

Intervju

Musikalske basiskunnskaper

Gehør, grunnleggende musikkteori, harmonisk oversikt.

Intervju

Refleksjonsnivå

Musikalsk og produksjonsmessig refleksjon. Personlig refleksjon over valgt studie og muligheter.

Innsendt materiale, intervju.

Fortellerevne/Fortellerteknikk, 

tekniske og kreative kvaliteter

Evne og teknisk ferdighet til å skape musikalske, tekstlige og produksjonsmessige arbeider.

Innsendt materiale, intervju.

Unntak fra opptakskrav

Det formelle kravet er generell studiekompetanse, men det er mulig å søke unntak fra kravet om generell studiekompetanse, jf. Forskrift om opptak til høgare utdanning §3-6. Unntaket gjelder for søkere som fyller spesielle faglige krav og kan dokumentere spesielle faglige evner. Dokumenteringog vurdering av faglige evner skjer gjennom studiets opptaksprosess. 

For å søke unntak fra kravet om generell studiekompetanse, sender du en e-post tilopptak@kristiania.noder du opplyser omat du ønsker å bli vurdert på kunstnerisk grunnlag.Merk e-posten med: «Søknad om unntak fra krav om generell studiekompetanse – (studieprogram)».Om du har søkt flere program ved Kristiania som kan gi unntak fra krav om generell studiekompetanse etter §3-6, ber vi om at du sender én e-post per studieprogram det gjelder. 

Bildelenke til kontaktside.

Spørsmål om utdanning?

Våre dyktige studentambassadører kan svare deg, uansett hva du lurer på. De er studenter selv, og har god kjennskap til våre studier, opptaksprosessen, frister og det å være student hos oss.
Snakk med en student