Lyddesign
For å bli tatt opp til Bachelor i Lyddesign må du vise grunnleggende ferdigheter og en sterk motivasjon for faget. Dette vurderer vi gjennom en 2-delt opptaksprøve. Les mer om opptakskrav og søk her.
Slik søker du
- Send inn søknad via studiesiden innen fristen.
- Last opp opptaksprøven i Mitt Kristiania innen fristen.
Slik fungerer opptaksprøven
- Del 1: Skriftlig og praktisk oppgave som leveres av alle søkere.
- Del 2: Intervju for de som går videre fra del 1.
Besvarelsen på oppgavens første del lastes enkelt opp på Mitt Kristiania.
Opptaksprøve del 1
Oppgave 1a:
Lyddesignstudiet har hovedfokus på å fortelle med lyd.
- Sett sammen en lydcollage som forteller noe om din motivasjon og/eller bakgrunn for at du søker på Bachelor i Lyddesign.
- Lydcollagen skal være uten fortellerstemme/voice.
- Produktet skal være 3-5 minutter.
- Bruk opptaksutstyr og redigeringsprogram du har tilgang på. Alt fra mobilopptak til profesjonell standard er godkjent.
Oppgave 1b:
Beskriv tanken bak lydcollagen, prosessen rundt opptakene og redigeringen av lydene. Inkluder minimum følgende informasjon i notatet:
- Hvorfor vil du studere lyddesign?
- Hvilke forventninger har du til studiet?
- Interesser, tidligere studier eller erfaring som er relevant for studiet
Innlevering
Opptaksprøven leveres elektronisk på Mitt Kristiania.
Du laster opp én fil per oppgave.
Avhengig av filenes størrelse og hastighet på nettverket kan opplastingen ta flere minutter. Vi ber deg om å være tålmodig, la maskinen arbeide, og ikke «friske opp» siden eller gjøre andre handlinger som avbryter opplastingen. Gjør du dette, må du begynne helt på nytt. Du får informasjon om fremdrift mens du laster opp.
NB! Ufullstendige besvarelser vil ikke bli vurdert.
Filformat
- Du skal laste opp én fil per oppgave du løser.
- Bilder og tekst leveres som PDF eller .doc
- Film/video leveres som MP4- eller MOV-fil (som kan vises i QuickTime eller VLC)
- Lydopptak leveres som mp3-filer
Opptaksprosessen
For å bli tatt opp ved Bachelor i lyddesign kreves generell studiekompetanse*. Opptaksprøven er todelt og består av innlevering av oppgavebesvarelser og et påfølgende intervju. Det er kun de kvalifiserte søkerne på bakgrunn av de innsendte arbeidene som går videre til intervju. Både oppgaver og intervju må gjennomføres for å kunne bli tilbudt plass. Ved Bachelor i lyddesign skal du levere til sammen to oppgaver.
*Ved opptak til dette studieprogrammet er det mulig å søke unntak fra kravet om generell studiekompetanse, jf. Forskrift om opptak til høgare utdanning §3-6. Unntaket gjelder for søkere som fyller spesielle faglige krav og kan dokumentere spesielle faglige evner. Dokumentering og vurdering av faglige evner skjer gjennom studiets opptaksprosess.
For å søke unntak fra kravet om generell studiekompetanse, sender du en e-post til opptak@kristiania.no der du opplyser om at du ønsker å bli vurdert på kunstnerisk grunnlag. Merk e-posten med: «Søknad om unntak fra krav om generell studiekompetanse – (studieprogram)». Om du har søkt flere program ved Kristiania som kan gi unntak fra krav om generell studiekompetanse etter §3-6, ber vi om at du sender én e-post per studieprogram det gjelder.
Vurdering og rangering
Hele opptaksprøven, både innsendte arbeider og intervjuet, vurderes etter de kriteriene du finner under. De med høyest poengsum vil bli tilbudt plass. Øvrige vil bli satt på venteliste. Halvparten av studieplassene er forbeholdt søkere med førstegangsvitnemål.
Vurderingskriterier
Første kolonne, Kriterium, viser de enkelte kriteriene som benyttes. Andre kolonne, Begrunnelse / beskrivelse, gir nærmere informasjon om hvilke faglige kvaliteter og kompetanser vi ser etter når vi skal rangere søkere. Siste kolonne, Vurderingsgrunnlag, forteller hvilke deler av søknaden og opptaksprøven vi benytter når vi vurderer det enkelte kriterium. Alle kriterier teller likt.
Kriterium |
Begrunnelse/beskrivelse |
Vurderingsgrunnlag |
Motivasjon og arbeidsevne innenfor studiet og fagfeltet |
Her vurderes søkerens engasjement i historiefortelling generelt, personlig historikk med hensyn til faget, samt at søkeren er innforstått med innholdet i studiet. |
Alle oppgaver, intervju |
Fortellerevne/ fortellerteknikk |
Her vurderes søkerens evne til å benytte lyd som fortellerelement. |
Alle oppgaver, intervju
|
Originalitet, refleksjon og kreativt potensial |
Her vurderes søkerens kreativitet, og nysgjerrighet, samt personlig innstilling til utforskning og lekenhet innenfor faget. |
Alle oppgaver, intervju |
Spørsmål om utdanning?