✕  Lukk søk
Fagskole

Interaksjonsdesign

Interaksjonsdesign er noe av den mest ettertraktede kompetansen i dagens designbransje.

Markedet har et stort behov for tekniske designere som kan skape morgendagens nettopplevelser.

Som interaksjonsdesigner får du muligheten til å skape framtiden og påvirke hverdagen til mange. Interaksjonsdesign er noe som angår oss alle – hver dag er vi inne på utallige nettsider og apper for å hente inn informasjon, kommunisere med venner eller kanskje bare for å bli inspirert eller oppdatert.

Interaksjonsdesign er samspillet mellom mennesker og teknologi. Det handler om å forstå menneskets behov og å kunne designe verktøy som kan hjelpe oss å nå målene, enten de er å kjøpe en bussbillett eller å handle på nettet. Jobben til en interaksjonsdesigner er å gjøre teknologi funksjonell og brukervennlig.

 

Mange jobbmuligheter i morgendagens kreative bransje

Dette er en utdanning for deg som liker å være kreativ med teknologi, og som har interesse for å skape spennende digitale opplevelser, enten på individuell basis eller som bidragsyter i et team.

Studentarbeider

Studiet vil gi deg innsikt i interaksjon, digitalt design, animasjon, data visualisering, prototyper, nettsideutvikling, programmering, brukertesting, prosjekthåndtering, psykologi og mye mer.

Etter fullført studium kan du planlegge, designe og utvikle nettsider og apper som er moderne og profesjonelle. Kort sagt, dette studiet vil gi deg den faglige tyngden du trenger for å jobbe i nettside- og designbransjen.

Norges første fagskoleutdanning i interaksjonsdesign

Som Norges første fagskoleutdanning i interaksjonsdesign vektlegger vi oppgaver og prosjekter som er like dem du vil møte når du kommer ut i jobb. På skolen får du tilgang til moderne utstyr, arbeidsstasjoner og programvare.

Undervisningen er praktisk, slik at metodene/teknikkene som det undervises i, kan gjennomføres eller testes der og da. Skolehverdagen inneholder alt fra design og programmering av apper til konstruksjon av nettsider for selskaper som ønsker blest rundt en spill-lansering. Du vil også lære å intervjue brukere, utvikle og brukerteste prototyper, og designe og programmere forskjellige brukergrensesnitt.

Utdanningen følger gjeldende bransjestandarder, slik får du kunnskap som er i tråd med arbeidsmarkedets teknologiske krav.

 

Trykk på modellen for å åpne i ny fane

For å bli tatt opp som student på fagskolestudier må du oppfylle ett (eller flere) av disse opptakskravene:

 • Fagbrev/ svennebrev
 • Fullført 3-årig videregående skole (du kan ha inntil to ubeståtte fag fra VGS)
 • Realkompetanse for fagskole

Les mer om opptakskravene

I tillegg til pensumlitteratur, anbefales det egen harddisk formattert for Mac. Arbeidsstasjoner (Apple iMac) er tilgjengelige for studentene i klasserom både i og utenfor undervisningen.

Som interaksjonsdesigner skal du jobbe med framtidsskapende, kreative konsepter. Det betyr at du må sette deg inn i – og utforske – nye tekniske muligheter for å kunne realisere disse. Du må kunne holde deg faglig oppdatert i en bransje som er i konstant utvikling.

En sterk interesse for faget og et brennende engasjement er derfor viktige egenskaper for å lykkes.

Som ferdig utdannet kan du ha en rekke stillinger hos interaktiv-design-byråer, reklamebyråer, interne byråer og andre store og små næringsbedrifter. Etter å ha fullført to år med interaksjonsdesign kan du ta en bachelorgrad i Australia.

Har du lyst til å finne ut mer om interaksjonsdesignerens rolle i dagens og morgendagens samfunn, anbefaler vi kortfilmen Connecting.

Etter fullført fagskoleutdanning kan du dra til utlandet og studere videre for å ta en internasjonal bachelorgrad, via vår samarbeidspartner Education Link. Følgende studiesteder i utlandet tilbys dette studiet:

Irland

 • Griffith College Dublin

Vi gjør oppmerksom på at en bachelorgrad ikke nødvendigvis tilfredsstiller opptakskravene til alle mastergrader, verken i Norge eller utlandet. Det enkelte universitet eller høyskole er selv ansvarlig for å definere sine opptakskrav.

Dersom du har planer om å studere til en mastergrad, anbefaler vi at du setter deg godt inn i institusjonens opptakskrav, inkludert krav til forkunnskaper og fagsammensetning, før du velger å studere videre til en bachelor i utlandet.

Du må selv sørge for at du har den nødvendige bakgrunn og fagsammensetning for den eller de mastergrader du ønsker å søke deg inn på.

Dette er et 2- årig fagskolestudium. Her lærer du et håndverk og jobber praktisk med faget under utdanningen.

En fagskoleutdanning er en høyere yrkesutdanning som bygger på videregående opplæring eller tilsvarende realkompetanse. Undervisningen foregår i mindre klasser.

Det er tett individuell oppfølging, og mange av lærerne dine har solid bransjeerfaring på fagfeltet de underviser i. Dette er med på å forsterke nærheten til arbeidslivet.

 • Olivier Klaver

  Hvorfor studere interaksjonsdesign?

  – Dette er en utdanning for deg som liker å være kreativ og som har interesse for å skape spennende digitale opplevelser, enten på individuell basis eller som bidragsyter i et team.

  Les mer
 • Andreas harstad

  Interaksjonsdesign er fremtidens fagfelt

  Andreas studerte interaksjonsdesign og kodet og designet dermed sin egen jobbsøknad. Slik skilte han seg ut blant andre søknader i word-format.

  Les mer