✕  Lukk søk
Bachelor

Interiørarkitektur

Dette studiet er nå fullt for opptak 2018.
Se studier med ledige studieplasser i vårt søknadsskjema.

Norges eneste rene bachelorgrad i interiørarkitektur

Bachelor-i-Interiørarkitektur

På Bachelor i interiørarkitektur lærer du å planlegge og gjennomføre interiørprosjekter for offentlige og private bedrifter, samt private kunder.

Graden handler om opplevelser, estetikk og funksjonalitet. I en tid der vi flommer over av interiørtrender og dekor, er det viktig å forstå skillet mellom hvordan en vanlig forbruker forholder seg til egen innredning i sitt private hjem, og hvordan den profesjonelle interiørarkitekten arbeider med rom og romopplevelse.

Er du opptatt av bærekraftig design og interiørarkitektur, samt teoriene som ligger bak, er dette studiet for deg. Vår kjennskap til markedet og bransjen har vist at kunnskap om og erfaring med hvordan interiørprosjekter gjennomføres, er stadig mer ettertraktet.

Med en bachelor i interiørarkitektur skal du bli en reflektert utøver av faget, med gode grunnholdninger til miljø og universell utforming, samt høy grad av etisk bevissthet og samfunnsansvar.

Workshops

Teorien fra pensumbøkene kombineres med workshops, prosjekter og individuelle oppgaver der du får jobbe praktisk med tenkte og reelle kundeoppdrag fra offentlige og private bedrifter så vel som private kunder.

Kommunikasjon er også et viktig stikkord. En stor del av det praktiske arbeidet handler om å gjennomføre prosjekter sammen med andre, enten vedkommende er en kunde, en selger, en håndverker, en kollega eller en bruker.

Forelesere med praktisk erfaring

En fordel ved studiet er det tette samarbeidet med bransjen du skal inn i. Våre lærere og forelesere har blant annet flere års arbeidserfaring, og mange er fremdeles engasjert i egne prosjekter utenom undervisningen. De har tett dialog med bransjeorganisasjoner og arbeidsgivere, noe som gjør at de holder seg oppdatert og bidrar til utviklingen av fagområdet, og bringer dette tilbake til klasserommet.

Praksisplass eller semester i utlandet

Utdanningen gir deg kunnskap om kreative designprosesser og lærer deg håndverksmessige ferdigheter som digital tegning og designverktøy. I femte semester velger du spesialisering og fordypning innen blant annet bærekraftig design.

I dette semesteret har du også mulighet for å få praksisplass hos en av våre samarbeidsbedrifter eller ta et utvekslingssemester på et utenlandsk universitet forutsatt at du tilfredsstiller gjeldende krav.

Trykk på modellen for å åpne i ny fane

I femte semester velger du spesialisering og fordypning innen blant annet bærekraftig design. I dette semesteret har du også mulighet for å få praksisplass hos en av våre samarbeidsbedrifter eller ta et utvekslingssemester på et utenlandsk universitet forutsatt at du tilfredsstiller gjeldende krav.

På dette studiet har du muligheten til å søke om utveksling til disse samarbeidspartnerne i utlandet:

Italia

 • NABA, Milano

Australia

 • RMIT, Melbourne

England

 • Chelsea College of Arts, University of the Arts, London

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

 • Generell studiekompetanse
 • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
 • Realkompetanse

Les mer om opptakskravene

OBS: Begrenset antall studieplasser

Bachelor i Interiørarkitektur har et begrenset antall studieplasser for høsten 2018.

Dersom det er flere kvalifiserte søkere enn antall studieplasser etter søknadsfristen 15. april, vil søkere bli rangert basert på konkurransepoeng. Det er dermed viktig at du før 1. juli har lastet opp all dokumentasjon slik at vi kan beregne karakterpoengene dine.

Hva tas med i beregningen?

For søkere til Bachelor i Interiørarkitektur høsten 2018 vil karakterpoengene regnes sammen. Det er dine karakterer fra videregående som ligger til grunn for poengberegningen. Det legges også til eventuelle konkurransepoeng (fordypning, folkehøyskole etc.).

Førstegangsvitnemål

50 % av studieplassene på Bachelor i Interiørarkitektur gis til søkere med førstegangsvitnemål som er 21 år eller yngre. (det står beskrevet på vitnemålet ditt om du har et førstegangsvitnemål).

I tillegg til pensumslitteratur må det påregnes kostnader knyttet til print av oppgavebesvarelser, presentasjoner og innleveringer.

Det er utplassert printere flere steder i skolebyggene, som man kan printe på fra både skolens og medbrakte datamaskiner. I tillegg har vi et eget printsenter som driftes av Canon, som kan utføre flere typer printjobber enn printerne kan. Printing dekkes ikke av studieavgiften.

Programvaren som brukes er tilgjengelig på alle skolens datamaskiner i og utenfor undervisning.

Dersom du ikke har erfaring innenfor tegning, form og farge, kan du melde deg på skolens forkurs før studiestart.

Etter at du har fått ett evt tilbud og akseptert studieplassen din kan du melde deg på forkurs her:

En bachelor i interiørarkitektur gir deg en praktisk og teoretisk utdanning innen fagområdet interiørarkitektur, og kunnskap om kreative designprosesser. Du lærer deg håndverksmessige ferdigheter som digital tegning og designverktøy, som gir deg mulighet til å søke på stillinger ved interiørarkitektkontorer og arkitektkontorer.

Din spesialkompetanse vil være bærekraftig design, kreative metoder og prosjektstyring. Med en bachelorgrad kan du også søke videre på master i interiørarkitektur både i Norge og i utlandet.

 • Jarle Fotland

  Foreleser Jarle Fotland

  – Er du opptatt estetikk og design, funksjonalitet og problemløsning, er dette absolutt en utdannelse for deg.

  Les mer
 • Høyskolen Kristiania

  Interiør eller interiørarkitektur?

  Vi tilbyr både fagskoleutdanning og en bachelorutdanning innen interiør. Finn ut hva som passer best for deg!

  Les mer