✕  Lukk søk
Bachelor

Interiørarkitektur

Norges eneste rene bachelorgrad i interiørarkitektur

Drømmer du om å bli interiørarkitekt?

Opptatt av bærekraftig design og interiørarkitektur, og ønsker å forstå teoriene som ligger bak, da er dette studiet noe for deg! På Westerdals institutt for kommunikasjon og design vil du studere på et av de største kreative instituttene i landet. Vårt mål er å utdanne estetisk sterke og etisk bevisste interiørarkitekter gjennom en solid grunnkompetanse i interiørfaget.

Bachelor-i-Interiørarkitektur

Profesjonelt fokus på opplevelser, estetikk og funksjonalitet

Hos oss vil du lære metoder og kreative prosesser for å planlegge og gjennomføre bærekraftige interiørprosjekter for offentlige og private bedrifter, i tillegg til private kunder. Etter endt utdannelse vil du ha kompetanse og erfaring i å oversette kunders ønsker og behov til profesjonelle løsninger og kunne skape de beste opplevelsene i rommet –  estetisk og funksjonelt.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Bestill veiledning her!

Bransjekontakt og bredde

Interiørarkitektur er et fagfelt som stadig utvikler seg. Man blir aldri utlært. I tillegg til kreative prosesser og teknikker er det viktig at våre studenter blir gode på research og det å tilegne seg kunnskap i fagområder man tradisjonelt ikke forbinder med interiør. I løpet av tre studieår får man, i tillegg til interiørfagene, også kompetanse innenfor fag som prosjektledelse og markedsføring.

Vår fagstab har tett kontakt med næringen, og vår bachelorgrad i interiørarkitektur er anerkjent i bransjen. Både gjennom undervisning, og som sensorer på eksamener, møter våre studenter yrkesaktive fagpersoner. Praksisperiode er en viktig del av bachelorgraden hvor studentene både tilegner seg reell yrkeserfaring, får viste frem sitt talent, og bygget nettverk. Hvert år hospiterer flere av våre dyktige avgangsstudenter hos de store kontorene i Oslo.   

Med en bachelor i interiørarkitektur skal du bli en reflektert utøver av faget, med gode grunnholdninger til miljø og universell utforming, samt høy grad av etisk bevissthet og samfunnsansvar.

Workshops

Teorien fra pensumbøkene kombineres med workshops, prosjekter og individuelle oppgaver der du får jobbe praktisk med tenkte og reelle kundeoppdrag fra offentlige og private bedrifter så vel som private kunder.

Kommunikasjon er også et viktig stikkord. En stor del av det praktiske arbeidet handler om å gjennomføre prosjekter sammen med andre, enten vedkommende er en kunde, en selger, en håndverker, en kollega eller en bruker.

Forelesere med praktisk erfaring

En fordel ved studiet er det tette samarbeidet med bransjen du skal inn i. Våre lærere og forelesere har blant annet flere års arbeidserfaring, og mange er fremdeles engasjert i egne prosjekter utenom undervisningen. De har tett dialog med bransjeorganisasjoner og arbeidsgivere, noe som gjør at de holder seg oppdatert og bidrar til utviklingen av fagområdet, og bringer dette tilbake til klasserommet.

Praksisplass eller semester i utlandet

Utdanningen gir deg kunnskap om kreative designprosesser og lærer deg håndverksmessige ferdigheter som digital tegning og designverktøy. I femte semester velger du spesialisering og fordypning innen blant annet bærekraftig design.

I dette semesteret har du også mulighet for å få praksisplass hos en av våre samarbeidsbedrifter eller ta et utvekslingssemester på et utenlandsk universitet forutsatt at du tilfredsstiller gjeldende krav.

Trykk på modellen for å åpne i ny fane

I femte semester velger du spesialisering og fordypning innen blant annet bærekraftig design. I dette semesteret har du også mulighet for å få praksisplass hos en av våre samarbeidsbedrifter eller ta et utvekslingssemester på et utenlandsk universitet forutsatt at du tilfredsstiller gjeldende krav.

På dette studiet har du muligheten til å søke om utveksling til disse samarbeidspartnerne i utlandet:

Italia

 • NABA, Milano

Australia

 • RMIT, Melbourne

England

 • Chelsea College of Arts, University of the Arts, London

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

 • Generell studiekompetanse
 • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
 • Realkompetanse

Les mer om opptakskravene

OBS: Begrenset antall studieplasser

Bachelor i Interiørarkitektur har et begrenset antall studieplasser for høsten 2018.

Dersom det er flere kvalifiserte søkere enn antall studieplasser etter søknadsfristen 15. april, vil søkere bli rangert basert på konkurransepoeng. Det er dermed viktig at du før 1. juli har lastet opp all dokumentasjon slik at vi kan beregne karakterpoengene dine.

Hva tas med i beregningen?

For søkere til Bachelor i Interiørarkitektur høsten 2018 vil karakterpoengene regnes sammen. Det er dine karakterer fra videregående som ligger til grunn for poengberegningen. Det legges også til eventuelle konkurransepoeng (fordypning, folkehøyskole etc.).

Førstegangsvitnemål

50 % av studieplassene på Bachelor i Interiørarkitektur gis til søkere med førstegangsvitnemål som er 21 år eller yngre. (det står beskrevet på vitnemålet ditt om du har et førstegangsvitnemål).

I tillegg til pensumslitteratur må det påregnes kostnader knyttet til print av oppgavebesvarelser, presentasjoner og innleveringer.

Det er utplassert printere flere steder i skolebyggene, som man kan printe på fra både skolens og medbrakte datamaskiner. I tillegg har vi et eget printsenter som driftes av Canon, som kan utføre flere typer printjobber enn printerne kan. Printing dekkes ikke av studieavgiften.

Programvaren som brukes er tilgjengelig på alle skolens datamaskiner i og utenfor undervisning.

Dersom du ikke har erfaring innenfor tegning, form og farge, kan du melde deg på skolens forkurs før studiestart.

Etter at du har fått ett evt tilbud og akseptert studieplassen din kan du melde deg på forkurs her:

En bachelor i interiørarkitektur gir deg en praktisk og teoretisk utdanning innen fagområdet interiørarkitektur, og kunnskap om kreative designprosesser. Du lærer deg håndverksmessige ferdigheter som digital tegning og designverktøy, som gir deg mulighet til å søke på stillinger ved interiørarkitektkontorer og arkitektkontorer.

Din spesialkompetanse vil være bærekraftig design, kreative metoder og prosjektstyring. Med en bachelorgrad kan du også søke videre på master i interiørarkitektur både i Norge og i utlandet.

 • Linda her i Ernst Hage på Campus Kvadraturen. Hun står lent inntil en stolpe og har på seg en sort skjorte kneppet helt igjen. Hun har rød leppestift og rødt mørkt hår.

  Faglig studieleder Linda Lien

  – Interiørarkitektur handler om hvordan man tilrettelegger rom tilpasset funksjoner og opplevelser mennesker trenger.

  Les mer
 • Høyskolen Kristiania

  Interiør eller interiørarkitektur?

  Vi tilbyr både fagskoleutdanning og en bachelorutdanning innen interiør. Finn ut hva som passer best for deg!

  Les mer