En osteopati-student behandler en pasient på studentklinikken.
Videreutdanning
Studielengde:1 år

Videre­utdanning i osteopati

Dette årsstudiet er for deg som ønsker autorisasjon som osteopat. Her får du verdifull praksis og lærer hvordan du starter opp egen bedrift.
OpptakÅpent
En osteopati-student behandler en pasient på studentklinikken.

Nøkkelinformasjon

  • Tett på arbeidslivet

    Du får grunnleggende kunnskap om hvordan du kan starte for deg selv.
  • Praksis

    Du har praksis gjennom hele studieåret.
  • Solid fagmiljø

    Ved videreutdanningen i osteopati møter du både kliniske praktikere og aktive forskere.
  • Opptakskrav

    På dette studiet må du innfri krav om fullført og bestått Bachelor i Osteopati. Du må også levere politiattest.
  • Pris

    60 000 kr pr semester. Studieprogrammet kvalifiserer til støtte fra Lånekassen. NB: Ettårige videreutdanninger har egne regler for omgjøring.
  • Videreutdanning
  • Høst 2024
  • Heltid
  • 60 studiepoeng
  • Oslo
  • 1 år
  • Norsk

Hva lærer du?

Videreutdanningen i osteopati bygger på Bachelor i osteopati som samlet gir vurderingsgrunnlaget for autorisasjon som osteopat. Gjennom det siste året av osteopatiutdanningen tilegner man seg ytterligere kompetanse innen smertevitenskap, pasienthåndtering, tverrfaglig samarbeid, teoretisk og praktisk fagspesialisering, helsespesifikk forskning og utviklingsarbeid. Studenten tilegner seg også ytterligere kunnskap innen fysisk aktivitet og ernæring. Hele studieåret praktiserer man med pasienter under veiledning og tilegner seg erfaring som er helt nødvendig og aktuell for videre virke som osteopat.

Studiemodell

Studiemodellen er et utdrag av programbeskrivelsen. Den gir deg en oversikt over obligatoriske emner og hvilke muligheter du har for praksis, utveksling og spesialisering. Videreutdanningen går over ett studieår, som er delt opp i to semestre. Vi tar forbehold om endringer.
Totalt 60 studiepoeng
60 studiepoeng
1. semester
2. semester

5 stp.

15 stp.

10 stp.

15 stp.

15 stp.

Hva kan du bli?

Ved fullført Videreutdanning i osteopati blir du Osteopat og har rett til status som autorisert helsepersonell. Osteopati blir stadig mer etablert som behandlingstilbud i Norge, og de fleste uteksaminerte velger å jobbe ved egne klinikker eller i tverrfaglige team innen håndtering av muskel- og skjelettplager.

Som osteopat har du kompetanse til å jobbe i ulike private eller offentlige bedrifter innen helse. Du vil eksempelvis kunne arbeide med tilrettelegging av hjelpemidler eller salg av helseprodukter. Du har også en bachelorgrad innen helsefag som gir deg muligheten til å søke deg videre inn på annen høyere utdanning. Eksempelvis mastergrad i helseledelse, helseadministrasjon eller master i anvendt folkehelsevitenskap. Dersom man ønsker å ta høyere utdanning i utlandet, er mastergrader som masters degree in health science, master of science in pain medicine.

Jacob Mollatt, Bård Sturla Stokke og Merete Weng er tre tidligere osteopatistudenter som nå har åpnet sin egen klinikk i Lillehammer.

Fra studentklinikk til egen klinikk

De tre tidligere osteopatistudentene stod på for å realisere gründerdrømmen. Slik nådde de målet. 

Møt fagmiljøet

  • Slik jobber vi

    Kristiania har et aktivt, internasjonalt forskningsmiljø som setter mennesket i sentrum. Vi er i forkant av utviklingen på vårt felt, og har flere ganger vært først i Norge med forskningsbaserte utdanninger som møter morgendagens helseutfordringer. Vi har noen av landets beste fasiliteter for trening, ernæring og anatomi, i tillegg til fysiologisk testlab og en egen Studentklinikk.
  • Slik er studiehverdagen

    Som student ved Kristiania kan du få tilgang til noen av landets flotteste test- og undervisningsfasiliteter. Studiehverdagen kan være en blanding av forelesninger, mindre seminarer og praktisk arbeid, der du kan få erfaring med behandlingsmåter og prosedyrer. Du vil være tett på et fagmiljø som har utviklet noen av landets mest banebrytende helsestudier, som en del av et inkluderende og engasjert miljø.
Jeg brenner for osteopatifaget, jeg elsker å undervise og har lang erfaring både som osteopat og foreleser. I min undervisning legger jeg stor vekt på å bli kjent med studentene og på å skape et godt læringsmiljø.

Slik er søknadsprosessen

Her finner du viktig informasjon om søknadsprosessen og hvordan du best kan forberede deg til studiestart. 
  • Viktige frister

    Søknadsfristen er 15. april. Dokumentasjonsfrist for vitnemål og attester er 1. juli.
    Viktige frister
  • Behandlingstid

    For studier med rullerende opptak mottar du et betinget studietilbud i løpet av 1-3 dager etter søknad, dersom det er ledige plasser på programmet du har søkt. 
    Les mer
  • Slik søker du

    På Min Side for søkere, aksepterer du tilbudet og laster opp nødvendig dokumentasjon på dine kvalifikasjoner.
    Les mer
  • Semesterregistring

    Du må registrere deg for semesteret i StudentWeb. Dette er et krav for å få utbetaling fra Lånekassen.
    Les mer
  • SiO (Oslo) og Sammen (Bergen)

    SiO og Sammen tilbyr boliger, helsetjenester, barnehage, treningssenter og mye mer til sine medlemmer.
    Les mer
  • Lånekassen

    Alle våre studier er offentlig godkjent og gir rett til å søke lån og stipend fra Lånekassen.
    Les mer
  • Støtte og tilrettelegging

    Som student kan du få rådgivning, tilrettelegging og oppfølging på studierelaterte spørsmål og utfordringer. Vi har taushetsplikt.
    Les mer
  • Mitt Kristiania

    Her finner du timeplan, pensum, tjenester og alle andre verktøy du trenger som student.
    Les mer
  • Studentbevis

    Studentbevis er ditt adgangskort til campus, betalingskort på printere og lånekort på vårt bibliotek. Dette får du i våre resepsjoner.
    Les mer

Hva lurer du på?

Våre studentambassadører svarer deg gjerne – på chat, telefon, e-post eller video.
Bildelenke til veiledningsside.

Ofte stilte spørsmål

Les mer om våre studenter