
Matomsorg og ernæring - fullfinansiert
Dette studiet gir deg kompetanse til å fremme helse og livskvalitet gjennom ernæringsriktig mat i helse- og omsorgssektoren. Utdanningen gir deg ferdigheter til å løse helseutfordringer og være med på å sikre god matomsorg i helsevesenet.
Nøkkelinformasjon
Aktiv deltakelse
Gjennom gruppearbeid, oppgaver og refleksjon oppmuntres du til å ta ansvar for egen læring og knytte teori til reelle arbeidssituasjoner.Praktisk studium
Bruk teori i praksis som en del av utdanningen. Les mer under Ofte stilte spørsmål.Tverrfaglig arbeid
Du vil lære å samarbeide på tvers av faggrupper, med vekt på kommunikasjon, samhandling og brukermedvirkning.Ansvarlig fagmiljø
Opptakskrav
Dette studiet har spesielle opptakskrav, les mer under Ofte stilte spørsmål.Fullfinansiert
Dette er et gratis studietilbud. Pensumbøker må du kjøpe selv. Studieprogrammet kvalifiserer til støtte fra Lånekassen.
- Fagskole
- Vår 2025
- Deltid
- 60 studiepoeng
- Nettstudium
- 2 år
- Norsk
Hva lærer du?
Dette er noen av områdene du vil få kompetanse i:
- Ernæringslære og mattilbud
- Drift av postkjøkken / avdelingskjøkken
- Etikk, samhandling og kommunikasjon
Studiet vektlegger etisk refleksjon, flerkulturell forståelse og tverrfaglig samarbeid, som er avgjørende for å møte dagens og fremtidens helseutfordringer og bidra til forebyggende og terapeutiske tiltak i en aldrende befolkning. Dette er viktig for å skape positive matopplevelser som bidrar til trygghet og trivsel i et godt spisemiljø.
Studiemodell
- ZME-04Service og samarbeid
- ZME-05Praksis
- ZME-06Fordypning i matomsorg og ernæring
Hva kan du bli?
Det er også muligheter innen kjøkken- og måltidsadministrasjon, der man planlegger og organiserer mattilbudet for pasienter og brukere med ulike ernæringsbehov.
Du kan blant annet jobbe som:
- Kjøkkenansvarlig i helse- og omsorgstjenester
- Praktisk veileder innen ernæring
- Helse- og omsorgsarbeider med ernæringskompetanse
- Fagkonsulent i offentlig sektor
Kompetanse i matomsorg og ernæring er avgjørende for å forebygge sykdom, fremme helse og sikre god livskvalitet. Med økende helseutfordringer og en aldrende befolkning bidrar denne kunnskapen til bedre omsorg, reduserte behandlingskostnader og et mer bærekraftig helsevesen.
Slik er søknadsprosessen
Slik søker du
Etter at du har søkt via kristiania.no, må du logge inn på Mitt Kristiania for å laste opp nødvendig dokumentasjon. Plassen din er først sikret når dokumentasjonen er lastet opp og du har mottatt en bekreftelse på at den er godkjent.Les merViktige frister
Dokumentasjonsfrist er lik akseptfristen som du mottar i tilbudet fra oss. For å sikre deg studieplass, må du laste opp godkjent dokumentasjon og signere studiekontrakten innen akseptfristen.Viktige fristerBehandlingstid
Søknader behandles løpende og du vil motta tilbud så snart dokumentasjon foreligger. På Mitt Kristiania laster du opp nødvendig dokumentasjon og aksepterer du tilbudet du mottar.Les mer
Hva lurer du på?
