Nøkkelinformasjon
Praktisk rettet
Undervisningen er praktisk orientert og foregår i både klasserom og musikkstudio.Moderne fasiliteter
Som student ved musikkdesign vil du ha tilgang til lydstudio og ulike mikserom.Faglige fra bransjen
Lærerne har lang erfaring fra musikkproduksjon og lyddesign, og flere av dem er aktive i bransjen.Ansvarlig fagmiljø
Opptakskrav
På dette studiet må du innfri krav om fagbrev, yrkeskompetanse, generell studiekompetanse eller tilsvarende realkompetanse. Du må også levere opptaksprøve.Pris
62 600 kr pr semester. Kvalifiserer til støtte fra Lånekassen.
- Fagskole
- Høst 2025
- Heltid
- 120 studiepoeng
- Oslo
- 2 år
- Norsk
Hva lærer du?
På Musikkdesign lærer du å bruke moderne musikkteknologi til komposisjon, arrangering, musikkproduksjon og lyddesign – for å realisere egne og kunders idéer.
Gjennom studiet utvikler du dine musikalske og tekniske ferdigheter. Du får jobbe med lyd- og musikkproduksjoner til medier som film, tv, reklame, radio og spill, eller som musikk i seg selv.
I løpet av to år hos oss vil du blant annet lære om:
- Musikkproduksjon
- Audiovisuell historiefortelling
- Låtskriving og innspillingsteknikk
- Postproduksjon av lyd og bilde
- Strategisk musikkdesign (reklame og lydprofil)
- Musikk og lyd for spill
Studiemodell
Denne fagskoleutdanningen går over to studieår, og hvert studieår er delt opp i to semestre. Her ser du en oversikt over obligatoriske emner og hvilke muligheter du har for praksis og spesialisering. Vi tar forbehold om endringer.
Hva kan du bli?
Med en toårig fagskoleutdanning i Musikkdesign kan du jobbe med det meste innen produksjon av – og kommunikasjon med – lyd. Flere av våre tidligere studenter gjør det også godt i egen frilansvirksomhet.
Eksempler på bransjer du kan jobbe innen inkluderer:
- Musikk
- Film og TV
- Radio/podcast
- Spill og data
- Eventer
– Nettverk er det viktigste for å lykkes i musikkbransjen
– Nettverk er det viktigste for å lykkes i musikkbransjen
Etter å ha fullført fagskolestudiet i musikkdesign gjør Torbjørn Svendsen suksess som frilanser.
Møt fagmiljøet
Disse møter du
- Fagansvarlig for musikkdesign er Jørgen Orheim. Han har mastergrad i Musikkteknologi fra NTNU og har bred praktisk erfaring innen musikkproduksjon og undervisning.
- Hovedlærer Ida Iki er utdannet fra Norges Kreative Fagskole. Ved siden av å undervise, har hun lang erfaring som både musikkdesigner og DJ, samt fra flere ulike bandprosjekter.
Slik jobber vi:
- Lærerne på studiet er aktive i bransjen og har lang og bred erfaring fra komposisjon, musikkproduksjon og lyddesign. Noen jobber med musikkproduksjon i seg selv, mens andre jobber inn mot andre medier som spill, film eller med reklame.
- Gjennom undervisning i sine spesifikke fagområder, deler lærerne av sine erfaringer og gir deg et innblikk i reelle produksjonsutfordringer fra arbeidslivet. Slik lærer du hva som skal til for å lykkes som musikkdesigner etter endt utdanning.
Å være fagansvarlig for musikkdesign er min drømmejobb! Her får jeg jobbe sammen med, veilede og tilrettelegge for morgendagens aktører innen komposisjon og produksjon av musikk og lyddesign.
Livet som student
Å være student handler om mye mer enn å studere. På Kristiania får du tilgang på fasiliteter i toppklasse!
Slik er søknadsprosessen
Her finner du viktig informasjon om søknadsprosessen og hvordan du best kan forberede deg til studiestart.
Slik søker du
På Min Side for søkere, aksepterer du tilbudet og laster opp nødvendig dokumentasjon på dine kvalifikasjoner.Les merViktige frister
Søknadsfristen er 15. april. Opptaksprøve må leveres innen søknadsfristen. Les mer om opptaksprøvene her. Dokumentasjonsfrist for vitnemål og attester er 1. juli.Viktige fristerBehandlingstid
Dette studiet har rullerende opptak. For å få tilsendt kontrakt må du søke innen 15. april 2024 og levere opptaksprøve innen samme dato. Du vil få svar på om du har kommet inn på studiet etter søknadsfristen har gått ut. Søknader som kommer inn etter 15. april 2024 behandles fortløpende.Les mer
Semesterregistring
Du må registrere deg for semesteret i StudentWeb. Dette er et krav for å få utbetaling fra Lånekassen.Les merSiO (Oslo) og Sammen (Bergen)
SiO og Sammen tilbyr boliger, helsetjenester, barnehage, treningssenter og mye mer til sine medlemmer.Les merLånekassen
Alle våre studier er offentlig godkjent og gir rett til å søke lån og stipend fra Lånekassen.Les mer
Støtte og tilrettelegging
Som student kan du få rådgivning, tilrettelegging og oppfølging på studierelaterte spørsmål og utfordringer. Vi har taushetsplikt.Les merMitt Kristiania
Her finner du timeplan, pensum, tjenester og alle andre verktøy du trenger som student.Les merStudentbevis
Studentbevis er ditt adgangskort til campus, betalingskort på printere og lånekort på vårt bibliotek. Dette får du i våre resepsjoner.Les mer
Noe du lurer på?
Har du spørsmål om Kristiania eller våre studier? Våre studentambassadører svarer deg gjerne – på chat, telefon, e-post eller video.
Bestill gratis veiledning
Ofte stilte spørsmål
Les mer om våre studenter
- Fagskolestudenter etablerte spillstudio på LoftetEtter studiene samlet Adrian Liøkel en gjeng med tidligere fagskolestudenter og startet spillstudioet Skellyboy Studios.