Nøkkelinformasjon
Fremtidsrettet
Du får kompetansen som trengs i stadig flere bransjer.Spesialisering
Velg fordypning innen interiørarkitektur eller visuell kommunikasjonsdesign.Sterkt fagmiljø
Våre forelesere har lang erfaring fra bransjen du utdanner deg til.Viktige frister
Søknadsfristen er 15. april. Fristen for levering av opptaksprøve er den samme som studiet. Les mer om opptaksprøvene her. Dokumentasjonsfrist for vitnemål og attester er 15. juli.Opptakskrav
Studiet har spesifikke opptakskrav. Du må også levere opptaksprøve. Les mer nederst på siden.Pris
62 800 kr pr semester. Kvalifiserer til støtte fra Lånekassen.
- Master
- Høst 2025
- Heltid
- 120 studiepoeng
- Oslo
- 2 år
- Norsk
Hva lærer du?
Tar du mastergraden i design, kan du velge mellom to ulike spesialiseringer:
- Interiørarkitektur
- Visuell kommunikasjonsdesign
Studiemodell
- MDE5100Masterprosjekt i design 2
Masterprosjekt i design del 1 og 2 må sees i sammenheng, da masterprosjektet løper over begge emnene. For en generell innledning til masterprosjektet, se emnebeskrivelsen til Masterprosjekt i design del 1.
I emnet Masterprosjekt i design del 2 videreutvikler studenten sitt designfaglige prosjekt, basert på arbeidet nedlagt i emnet Masterprosjekt i design del 1, samt kunnskaper og ferdigheter tilegnet i tidligere emner. Det forventes at studenten er i jevnlig dialog med hovedveileder for å levere utkast og diskutere arbeidet og progresjonen. Emnet avsluttes med innlevering av masterprosjektet.
- FOS5100Formidlingsstrategier
Å formidle et kunstnerisk, kunstfaglig eller designfaglig arbeid i en offentlig sammenheng er en integrert del av all kunstnerisk og designfaglig praksis. Valg av formidlingsform og formidlingsplattform er derfor en del av en kunstnerisk og designfaglig strategi - uavhengig av om plattformen er kommersiell eller ideell - som bidrar til forståelsen av verket/arbeidet. Formidlingsform og formidlingsplattform er derfor ideologisk og/eller semiotisk signifikant for betydningen/avlesningen av det kunstneriske eller designfaglige arbeidet.
Emnet tar for seg og drøfter ulike strategier for formidling og offentliggjøring, og skal både gjøre studenten bevisst og kritisk reflektert om ulike formidlingsstrategier, samt gjøre studenten i stand til å presentere sitt arbeid i profesjonell sammenheng hvor det kan vises og diskuteres offentlig.
Det legges også vekt på å bevisstgjøre studentene om publiseringsmåter og formidling som tradisjonelt ikke tilhører deres spesialisering, med den hensikt å kunne utvide studentenes nedslagsfelt i offentligheten. Arbeidet i emnet leder frem til ulike former for offentlig formidling relatert til masterprosjektet. Formidlingsform vil være selvvalgt og kan omfatte visning, lesning, foredrag, utstilling, installasjon, video, forestilling/konsert, publikasjon, eller andre hensiktsmessige formater/kanaler der verk presenteres offentlig. Studentene oppmuntres til å velge formidlingsformer som er sjangeroverskridende og aktiverer kunnskap ervervet i emnet.
- VAL999MA-7Valgemne
Du kan lese mer om dine valgmuligheter i dette semesteret
- VAL999MA-7BValgemne
Du kan lese mer om dine valgmuligheter i dette semesteret
Hva kan du bli?
- Ansatte i designbyråer
- In house-designere i større selskaper
- Designere og designkonsulenter i konsulentselskaper
- Ansatte ved interiørarkitektkontorer og arkitektkontorer
- Selvstendig næringsdrivende
Tim fikk drømmejobben som grafisk designer
Møt fagmiljøet
Slik jobber vi
- Kristiania har Norges største kreative og kunstfaglige miljø på universitets- og høyskolenivå i Norge.
- Du finner våre studenter i alle kreative bransjer i inn- og utland, våre forelesere har ofte selv lang erfaring fra bransjen, og vi har sannsynligvis landets flotteste fasiliteter for deg som vil ta en kreativ utdanning.
- Vi vet hva som venter deg i arbeidslivet, og vil utfordre deg hver eneste dag slik at du skal lykkes.
- Vi har et nært forhold til studentene. Vi jobber mot at studentene skal få høy tillit til oss og hverandre for på den måten letter kunne utfordre seg seg og hverandre. Det skal være rom for en høy grad av eksperimentering, og vi utfordrer studentene til å utforske nye måter å være kreative på.
- Vi tror på det å jobbe praktisk, og gjerne tverrfaglig. Derfor vil fasilitetene våre være de samme som de som møter deg når du skal ut i arbeidslivet.
Livet som student
- Følg oss på Instagram!Følg oss på Instagram!
- Studenter på konsert.
- Testtest
Slik er søknadsprosessen
Viktige frister
Søknadsfristen og fristen for å levere opptaksprøven er 15. april. Dokumentasjonsfrist for vitnemål og attester er 15. juli.Les merBehandlingstid
På dette studiet søker du studieplass og laster opp opptaksprøven innen søknadsfristen. Basert på opptaksprøve og eventuell rangering, sendes studietilbud til søkere i løpet av de første ukene i juli.Les merSlik søker du
På Mitt Kristiania, aksepterer du tilbudet og laster opp nødvendig dokumentasjon på dine kvalifikasjoner.Les mer
Semesterregistring
Du må registrere deg for semesteret i StudentWeb. Dette er et krav for å få utbetaling fra Lånekassen.Les merSiO (Oslo) og Sammen (Bergen)
SiO og Sammen tilbyr boliger, helsetjenester, barnehage, treningssenter og mye mer til sine medlemmer.Les merLånekassen
Alle våre studier er offentlig godkjent og gir rett til å søke lån og stipend fra Lånekassen.Les mer
Støtte og tilrettelegging
Som student kan du få rådgivning, tilrettelegging og oppfølging på studierelaterte spørsmål og utfordringer. Vi har taushetsplikt.Les merMitt Kristiania
Her finner du timeplan, pensum, tjenester og alle andre verktøy du trenger som student.Les merStudentbevis
Studentbevis er ditt adgangskort til campus, betalingskort på printere og lånekort på vårt bibliotek. Dette får du i våre resepsjoner (unntatt i Brenneriveien).Les mer
Hva lurer du på?
Ofte stilte spørsmål
Les mer om fagfeltet
- Moteshow har et dypere budskap enn å vise frem klærKolleksjonene fra de store motehusene kan tolkes som en kommentar til samfunnet. Det gjør også arkitekturen der moten vises frem.