Mann går langs Akerselva i Oslo, og hører på nettundervisning med AirPods.

Årsstudium - Nettstudium

Psykologi

Med sin mangfoldighet praktiseres psykologi i en rekke forskjellige yrker. Felles for de som jobber med psykologi, er en interesse og forståelse for hvordan vi mennesker fungerer, fra biologi til samfunn.

Studiested
Nettstudium
Oppstart
Hver dag, hele året
Mulig grad
Årsstudium
Studiepoeng
60
Gjennomføring
Heltid \ Deltid
Språk
Norsk
Opptakskrav
Pris
Se pris per emne
Programbeskrivelse
Ingen beskrivelse
Med forbehold om endringer

Psykologi søker å finne svar på spørsmål som handler om mennesker som tenkende, følende, handlende og sosialiserende individer. For å svare på slike spørsmål tar psykologien for seg faktorer som påvirker oss, som sanseinntrykk og komplisert tenkning, relasjoner og kultur, medfødte egenskaper og tendenser samt utvikling gjennom livet. 

Vil du ta dette studiet på campus?

Vi tilbyr også et årsstudium i psykologi som campus-studium i Oslo og Bergen.

Les mer om psykologi i Oslo og Bergen

Årsenheten i psykologi byr på en introduksjon til sentrale temaer innen psykologi, og vil gi deg kunnskap om grunnleggende problemstillinger. Du får blant annet innsikt om individuelle forskjeller, og hvordan vi utvikler evner til å uttrykke oss både rasjonelt og emosjonelt.  

For å forstå hvordan psykologi praktiseres i dag, må du også forstå fagets opprinnelse og fremvekst. Psykologi bygger på en lang tradisjon med forskningsbasert kunnskap, og utforskes med både teknologi og analyseverktøy for å forstå kompleksiteten som ligger bak menneskelige fenomener. Årsenheten sørger for å sette vår tids psykologi i en historisk kontekst, og går gjennom forskningsmetodene som anvendes for å innhente ny kunnskap. 

Årsenheten overlapper med de fire første emnene på bachelorstudiet, slik at du har mulighet til å fortsette med de resterende emnene for Bachelor i anvendt psykologi ved Høyskolen Kristiania.

Hva lærer du? 

Årsenheten dekker psykologiens historie og de ulike retningene som har vokst frem, blant annet forskjellige perspektiver på normalitet og abnormalitet. Du vil opparbeide deg kunnskap om psykologiske teorier og forskning innen personlighet og sosialpsykologi, samt kognitiv og emosjonell utvikling.  

Du lærer også å anvende både kunnskap og metoder til å beskrive og studere menneskelige fenomener, og ta profesjonelle valg basert på innhentet informasjon. Du vil også lære å anvende kunnskapen til å identifisere og belyse aktuelle situasjoner. For eksempel, hva som gjør at noen får sinneutbrudd ved rødt lys i trafikken mens andre tar det fullstendig med ro.  

Jobbmuligheter 

Faget handler dypest sett om å forstå og forklare atferd, og kompetanse innen psykologifaget vil derfor være relevant i et bredt spekter av yrkessammenhenger. Typiske eksempler kan være pedagogisk arbeid med mennesker i ulike aldre og arbeid i psykiatri og psykisk helsevern, samt øvrige sosial- og velferdstjenesteorienterte yrker. 

Psykologi kombinert med andre fag kan være en slagkraftig kombinasjon innenfor en rekke arbeidsområder for eksempel HR og organisasjonsarbeid, PR og markedsføring, eller pedagogisk virksomhet. Studiet er også aktuelt som videreutdanning for ansatte innen sosial- og helsevesen, og andre som ønsker å kvalifisere seg til administrasjons- og ledelsesoppgaver.  

Studiedetaljer

Foto av kvinnelig og mannlig student ved et bord som ser i en bok sammen.

Alle våre utdanninger innen psykologi og pedagogikk

Vi tilbyr bachelorgrader, årstudium og nettstudier som leder til jobber der du legger til rette for menneskers læring og utvikling.
Les mer
Studieoppsett
60 studiepoeng kjerneemne
Heltid
Ca. 40 timers studier per uke

30 studiepoeng per semester

Totalt 2 semestere over 1 år

Deltid
Ca. 20 timers studier per uke

15 studiepoeng per semester

Totalt 4 semestere over 2 år

Enkeltemne
10-40 timers studier per uke

7.5-30 studiepoeng per semester

Nettstudier er lagt opp til å være så fleksibelt som overhodet mulig, slik at du kan studere når du vil, hvor du vil og i det tempoet du vil. Studiet er presentert avhengig av om du ønsker å gjennomføre på heltid, deltid eller i ditt eget tempo (enkeltemner). Emnene er ordnet i anbefalt rekkefølge.

Vi anbefaler at du kun melder deg opp til emner du ønsker å ta semester for semester.

Studieplanlegger

Velg deltid hvis du har opptil 20 timer å studere hver uke

Sammendrag

Sammendrag