✕  Lukk søk

Master of Information Systems – Digital Business Systems – Møt en tidligere student

Møt tidligere student, Bjørnar Mæland, som i dag jobber som konsulent i Xledger. Les mer om hans møte med bransjen etter studiene.

Digital-Business-Systems-tidligere-student-Bjornar-MaelandHvorfor valgte du å ta Master of Information Systems Digital Business Systems?

Jeg syntes fellesfagene vi hadde på bachelorgraden rundt E-business var veldig interessante, og følte at jeg mestret dem bra. Jeg ønsket å fordype meg i forretningsmessig bruk av IT, og anså «Digital Business Systems» som et perfekt studieprogram i så måte.

Hva slags jobb kan du få?

Konsulent, analytiker, controller, prosjektleder, (digital) markedsfører m.m. Man får en dyp forståelse av sammenhengene mellom business og IT, og vil være aktuell for en rekke stillinger.

Hvilke karrieremuligheter har du?

Mitt overordnede inntrykk er at man stiller sterkt til en rekke stillinger innen IT-bedrifter. I jobbintervjuet på min nåværende stilling var tilbakemelding fra min intervjuer at «Alt dette er relevant for oss!» når han så hvilke emner jeg hadde hatt i løpet av masterprogrammet. I tillegg til det rent faglige utbyttet, står også evnen til kritisk tenkning sentralt. Denne fostres i mye større grad i en mastergrad enn en bachelorgrad.

Hvilke arbeidsoppgaver har du?

Jeg jobber som konsulent hos en leverandør av skybasert ERP. Min arbeidsdag- og uke er veldig variert; jeg jobber mye med systemintegrasjoner, kursing, implementeringsprosjekter, og støtte til våre sluttbrukere. Hver dag er unik, og hver dag lærer jeg noe nytt.

Har du noen tips til studentene?

Ikke undervurder arbeidsmengden som kreves for å gjøre det bra på en mastergrad.
Finn ut hva du ønsker å spesialisere deg innen/jobbe med senere, og velg det som tema for masteroppgaven din. Det bør være noe du synes er interessant – du skal tross alt tilbringe mange timer med oppgaven din.
Dersom du ikke er glad i å lese og skrive bør du bli det snarest råd
Dersom du får anledning til å ha noen trainee/internship-perioder, er dette en gyllen mulighet til å bli kjent med eventuelle fremtidige arbeidsgivere.

Les presentasjon av Bjørnars masteroppgave

presentasjon av masteroppgaven hans