✕  Lukk søk

Master of Information Systems – Management & Innovation – Møt faglig studieleder

Møt faglig studieleder Wanda Presthus som jobber som Associate Professor og faglig studieleder for Master of Information Systems Management & Innovation.

Master-IS-Management-&-Innovation-programansvarlig-Wanda-Presthus

Faglig studieleder Wanda Presthus

– Hvem er du, og hva er din bakgrunn?

– Jeg heter Wanda Presthus og jeg er en nerdy-girl med doktorgrad. Jeg har alltid vært interessert i teknologi og hvordan dette påvirker mennesker. Derfor har jeg studert psykologi og sosiologi fra Universitet i Oslo, og så ble det en Master i Information Technology fra Brunel i London. Det var her jeg begynte å lære om Business Intelligence, og det var så spennende at jeg nå kan skryte på meg å være landets første med doktorgrad i Business Intelligence.

Hva er dine fagområder?

– I avhandlingen min forsket jeg videre på samspillet mellom teknologi og mennesker. Jeg har jobbet på  Avdeling for teknologi siden 2008. Jeg underviser og veileder studenter på Bachelor- og Master-nivå. I tillegg har jeg faglig studieleder for Master of Information Systems Managment & Innovation, samt at jeg forsker på information privacy, GDPR, forskningsmetoder og analyse. Alt er like gøy.

– Hvordan jobber dere på IS Management & Innovation?

– Det som kanskje er litt spesielt med masterstudiet er at det er modulbasert. Det betyr at du konsentrerer deg om ett og ett emne av gangen. Dersom du går heltid, så er det forelesninger de to første ukene, og så jobber du med innlevering eller eksamen de to neste ukene. På denne måten får du konsentrert deg om fag av gangen, og det gir en god følelse når du kan «krysse av» for ett utført emne etter fire uker. Når du er i forelesning, så er det en blanding av at du hører på foreleser og diskuterer med medstudenter. Det settes av tid i timene til å lese pensum og jobbe med stoffet. Du må likevel regne med noe «hjemmelekser».

– Hvem studerer her, og hvem lykkes?

– «Alle» kan studere IS Management & Innovation (gitt at du har studiekompetanse), men du må være interessert i å lære noe nytt og utfordre deg selv. Studiet passer også best for folk som er litt utadvendte og liker å omgås flere typer mennesker. Du skal nemlig kunne få jobb som forretningsanalytiker eller prosjektleder etter endt studium, og da er formidlingsevne viktig. Du må like å lese og skrive, og resten skal vi hjelpe deg med. (Dette er også en type mastergrad hvor du ikke trenger matematikkunnskaper; for noen er dette god nyhet.) Vi har også studenter som går både heltid og deltid; hvis du skal gå deltid så bruker du tre år, men typisk så har du tilnærmet full jobb ved siden av. Dette er krevende, ja, men fullt mulig.

– Hvorfor skal jeg studere IS Management & Innovation?

– Arbeidslivet er i stor endring på grunn av stadig mer avansert teknologi. Jobber forsvinner, men nye kommer til. Basert på Professor Davenport, vil jeg skissere følgende alternativer:

Du har to muligheter for å henge med i fremtidens arbeidsliv. (1) skaff deg en jobb hvor teknologien ikke overtar med det første (disse jobbene finnes faktisk), eller (2) bli den som forstår og utvikler teknologien.

IS Management & Innovation passer for deg som velger alternativ nummer to (bli den som forstår og utvikler teknologien). Høyskolen Kristiania har tett samarbeid med industrien, noe som bidrar til at tidligere studenter har fått aktuelle jobber raskt etter studiene. Forelesere kommer fra både industrien og akademia, og skolen har lang erfaring med dette studiet.Med en mastergrad i IS Management & Innovation kvalifiserer du også til å søke om å få bli doktorgradsstudent, både i Norge og i utlandet. Som jeg pleier å si til mine studenter: én grad av gangen! -> men det er jo greit å vite at muligheten er der.