Kristiania Running Club med medlemmer på toppen av Ulriken.
Kristiania Running Club med medlemmer på toppen av Ulriken.Foto: Kristiania/Mia Nilsen

– Jeg synes egentlig det er kjedelig å løpe, i hvert fall alene. Men nå får jeg faktisk sett byen, sier Hanna Arnesen.

Kristiania-studentene tørker svetten og ser utover Bergen. De har akkurat besteget Ulriken, og byens rykte som regnhovedstad er nok en gang gjort til skamme. De siste årene har byen mellom de syv fjell satt stadig nye solrekorder.

Det merkes når man skal opp i høyden. 

Det var nok ikke alle av studentene som hadde trodd at de skulle bruke studenttiden på å gå fjellturer, men nå er vi her, 643 meter over havet.

Startet med Snapchat 

Kristiania Running Club, også kalt KRC, er en løpegruppe ved Kristiania Bergen som drives av Camilla Olsen, Maria Osman, Hanna Arnesen og Celine Aas. 

•    Les mer om Kristianias studier i Bergen her!

Camilla Olsen, gruppens leder, publiserte en Instagram-story hvor hun spurte om noen ville være med å løpe. Det var ingen som svarte, men på skolen dagen etter viste det seg at mange egentlig ønsket å være med, men ikke hadde mulighet. Da Camilla gikk hjem fra skolen med Maria, Hanna og Celine, fikk de ideen om å starte opp en løpegruppe. 

– Etter vi fikk ideen om å opprette en løpegruppe på skolen, ble vi enige om å ta en test-tur sammen med bare oss fire. Vi møttes på Torgallmenningen og gjennomførte en løpeøkt sammen, forteller hun.

Etter en gjennomført test tur kom jentene fram til at dette var noe de alle synes var gøy og ble enige om å starte løpegruppen sammen. Nå har de en mangfoldig gruppe med en god blanding av folk som har løpt mye og folk som ikke har løpt noe særlig. 

Medlem av løpegruppen på toppen av Ulriken
– Jeg hadde aldri begynt å løpe hvis det ikke var for løpegruppen, forteller medlem Krister Tvedt.Foto: Kristiania/Mia Nilsen

– Vi har jobbet kjempehardt for dette, men vi har hatt det veldig gøy på veien, forteller Camilla Olsen.

– Da vi promoterte for første løpeøkt, fikk vi mange henvendelser om at dette var noe folk ønsket å være med på. Dette var veldig motiverende for oss!  

Jentene merket et stort engasjement når de lanserte at de skulle starte en løpegruppe som var åpen for alle, uansett utgangspunkt. 

Alle kan bli med

– Ett av målene med gruppen er å gjøre det lettere å komme seg over dørstokkmilen. Mange tror at de må være godt trent og løpe fort for å kunne være med, men dette stemmer ikke. Medlemmene løper så langt de vil, og i tempoet de selv ønsker. Målet er bare at alle skal ha en intern konkurranse med seg selv, sier Camilla.

Gruppen ønsker at alle som vil skal kunne være med. Så kan man i stedet selv velge eget tempo og lengde på økten. 

– Oppstarten har vært preget av mye arbeid, men vi har latt oss motivere av hverandre og engasjementet til medlemmene. Vi gjennomførte første løpe økt 2.november, da var det løping rundt Store Lungegårdsvannet som sto på agendaen. Etter dette har vi gjennomført en rekke økter hvor vi blant annet har gått opp Ulriken, løpt i Fyllingsdalstunellen, og intervaller i Fløysvingene 

Jentene forteller at de har jobbet hardt for å starte opp gruppen, men de har latt seg påvirke av høy motivasjon. For å tilrettelegge for flere har de gjennomført ulike økter, ikke kun løping.  

– Blir kjent med byen på en annen måte

– Hittil har vi vært heldige med været, men vi følger med på værmeldingen til samlingene og tilpasser oss dersom det ikke er ideelt å gjennomføre økten ute. Når været ikke har vært helt på vår side har vi gjennomført økter i Fyllingsdalstunellen. 

Verdens lengste gang og sykkel tunnel
Fyllingsdalstunellen er verdens lengste gang og sykkel tunnel. Den strekker seg fra Fyllingsdalen til Mindemyren og er hele 3km lang.Foto: Kristiania/Mia Nilsen

Øktene blir vanligvis gjennomført utendørs, men når det ikke har latt seg gjøre har øktene blitt gjennomført i Fyllingsdalstunellen. De forteller at dette heldigvis har vært et veldig godt alternativ og en god løsning på værproblemet. 

– Vi er takknemlige for at det er mulig til å gjennomføre løpeøkter utendørs i fine omgivelser i Bergen. Telefonen blir lagt bort og vi har fått se mer av den fine byen. Tror ikke det hadde blitt like bra et annet sted enn Bergen, vi har virkelig utnyttet naturen og omgivelsene i nærområdet.  

Gruppen forteller at de føler seg heldige med alle løpemulighetene som finnes i Bergen. Dette har gjort det mulig for dem å ha varierte økter utendørs, i tillegg til å tilrettelegge for regnværet.   

Vi ønsker at dette skal være en arena der alle kan være med, og at alle skal føle på mestring uansett utgangspunkt.

– Vi ønsker å skape et miljø hvor vi kan ha det kjekt mens vi trener. Alle hadde et ønske om å løpe mer, men synes det var kjedelig å løpe alene. Det er enklere når man har noen å løpe med.  

Gruppen ønsker at dette skal bidra til motivasjon og mestringsfølelse hos medlemmene, og det er viktig for dem å få frem at dette er åpent for alle som ønsker.

Campus Bergen + Hvorfor velge Kristiania (Double Content Card)