✕  Lukk søk

Møt Emilie Hammer som tar Bachelor i HR og personalledelse

Emilie hadde jobbet i ti år, før hun fant ut at hun ønsket å komme seg tilbake på skolebenken. Møt Emilie og les hvorfor hun valgte Bachelor i HR og personalledelse ved Høyskolen Kristiania, og hvordan hun trives med valget.

Emilie Hammer i Bergen sentrum

Hvorfor valgte du å studere HR og personalledelse?

– Jeg begynte å studere i en alder av 29, etter å ha jobbet i en klesbutikk i ti år, og vært butikksjef de siste fem årene. Jeg kjente at jeg ikke var like inspirert av jobben lenger, og begynte å se etter andre muligheter. Det var gjennom en time hos karriereveileder at jeg oppdaget studiet HR og personalledelse. Som butikksjef var utviklingen av de ansatte, deres motivasjon og trivsel viktig for meg. Jeg visste at dette var noe jeg ønsket å fortsette å jobbe med. Jeg fant ut at jeg ville jobbe med noe som kombinerer den interessen og erfaringen jeg har, med faglig kompetanse.

Hva liker du best med studiet?

– Jeg liker at studiet er veldig relevant til arbeidslivet. Jeg tror det er viktig å forstå hvordan mennesker fungerer i arbeidssammenheng for å kunne gjøre en god jobb som leder.

En HR-ansatt vil måtte jobbe med god ledelse og kultur, og her peiler studiene oss i riktig retning.

Jeg var også i studiepraksis i en HR-avdeling under mitt tredje semester. Dette var utrolig lærerikt, fordi jeg fikk kombinere erfaring med teori, og se hvordan fagene benyttes i praksis.

Hvordan er det å studere på Høyskolen Kristiania?

– Jeg gikk første året i Oslo og fullfører bacheloren i Bergen. Felles for skolene er svært dyktige og engasjerte forelesere.

Jeg opplever at de vil bidra til at vi studenter skal lykkes.

Videre har de mye relevant erfaring fra arbeidslivet og bruker denne i forelesningene. Jeg føler at jeg rustes til å jobbe med HR gjennom oppdatert teori, som jeg tror er viktig da HR er et levende fag.

Det er også flott at klassene er relativt små, fordi det både gir en bedre relasjon til foreleserne, og til medstudentene. Jeg tror det bidrar til et godt miljø, og terskelen for å kontakte foreleserne både i og utenom timene er lav. Liker også den friheten skolen tilbyr ved at man kan legge opp egen læring som man selv vil.

Hva ønsker du å gjøre etter endt studie?

– Jeg ønsker å jobbe med noe hvor jeg kan bruke min tidligere erfaring sammen med det jeg har lært på studiet. Jeg har ikke sett meg ut den perfekte stillingen, men jeg vil jobbe et sted hvor HR er en viktig del av organisasjonen, og at det settes fokus på å få de menneskelige ressursene til å fungere best mulig.

Har du noen tips til dem som vurderer å studere HR og personalledelse?

– Gjør det! Det vi lærer på dette studiet vil være relevant uansett hvilken jobb du ender opp med å ha.