Plakat der det står "Ledelse i turbulente tider".

Velkommen til Kristianiakonferansen på Campus Bergen! Her får du innsikt i ledelse i turbulente tider og lærer av dem som har stått i stormen.

Om Kristianiakonferansen

  • Sted: Kristiania Campus Bergen, Hansaparken
  • Når: Torsdag 7. september 2023
  • Tid: 09:00–15:00. Frokost og registrering fra 08:30.
  • Påmelding

Verden er i stadig endring. Raskere enn noen gang må vi omstille oss. For en bærekraftig fremtid. Det du trodde du kunne, må gjerne redefineres. Hva gjør det med deg? Hva gjør det med de som virkelig har vært gjennom store og tøffe endringer, hvem er de blitt når de kommer ut på andre siden? Og hva har de lært? Hva gjør at noen tør å ta de store kampene, hva driver dem? 

Program

Konferansier for dagen er Michael Jørgensen (coach, Olympiatoppen).

  • Mangfold som suksesskriterium: Samtale mellom Francine Jensen (daglig leder, Empo Multicultural Resource Center), Moving Mamas og Marit Warncke (ordførerkandidat, Høyre). Konferansier leder samtalen.
  • Slik avslørte NRK trakassering og misbruk i Forsvaret: Gravejournalister fra NRK snakker om varslersakene i Forsvaret.

Beinstrekk

  • Norske hemmeligheter: Ved illustratør Cathrine Louise Finstad.
  • Hvor bærekraftig er det egentlig? Ved Elisabet Kjerstad Bøe (CEO, Terra Vera Foundation).
  • Du skal bli med på julebord vel …? – Ledelse, kultur og innovasjon: Barbara Rebecca Mutonyi (førsteamanuensis, Kristiania)
  • Veien ut av dårlig ledelse krever mot og gir muligheter. Hva kan du gjøre? Ved Kari Mette Solheim, (høyskolelektor) Åshild Mongstad (høyskolelektor) og Laura Traavik (førsteamanuensis)  (Kristiania).
  • Fra bra kokt til Michelin cuisine – en kort skrytehistorie om hvordan selge punkesjelen sin for plass på stjernehimmelen: Christoffer Haatuft (Michelin-kokk, Lysverket) i samtale med konferansier.

Lunsj

  • Gi guttene en stemme: Mouhcine El Kamlichi og Amar Tawafii fra Support Not Protect i samtale med konferansier.
  • Slik dyrker vi tabbene, feilene og skandalene: Om skjønnheten i et realt mageplask. Ved TV2s sportsjef Vegard Jansen Hagen.
  • Å sette sammen bitene – Min historie om vold, skam og reparasjon: Forfatter Martin Eia-Revheim i samtale med BT-journalist Kjersti Mjør.
  • Livet er et usikkert prosjekt. Det må vi tåle: Ved psykiater og forfatter Ingvard Wilhelmsen.

Programmet er ferdig ca. kl. 15:00.

Bli med på Kristianiakonferansen!

Pris: Studenter gratis, andre 495kr. 

Kjøp billetter og meld deg på her.

Disse møter du

Mann med briller. hvit skjorte, svart slips, svarte bukser.

Komiker Christoffer Schjelderup

Komiker Christoffer Schjelderup har vunnet flere priser for sine hardtslående vitser. Den rappkjeftede fanagutten har i snart tjue år regjert på standup-scenen i hele landet, ikke minst i sin egen hjemby der han også har vært grunnlegger og pådriver av Stand Up Bergen. Under pandemien regjerte han nærmest facebook, og skapte et nytt humorformat gjennom sine superpopulære bodshow.

Gravejournalist Marit Higraff

Marit Higraff (NRK) har jobbet med undersøkende journalistikk i NRK i en årrekke. Fra 2018 har hun også arbeidet for BBC World Service, og vært programleder for den internasjonalt prisbelønte podkastserien «Death in Ice Valley». Det siste året har NRK avdekket flere tilfeller av trakassering, overtramp og maktmisbruk, seksuelt press og hvordan Forsvaret håndterer slike saker. Avsløringene har ført til en stor offentlig debatt om både hvordan det er å være kvinne i Forsvaret og hvordan varslere møtes når de sier fra. Forsvaret ba selv om å bli gransket etter sakene og sier de nå skal legge om hele systemet for varsling.
Kristine Marie Solhaug

Kristine Marie Solhaug

Kristine Marie Solhaug er oversersjant og kjent som den første varsleren i Forsvaret. Hun sto fram med sin historie i NRK-saken «Varsleren, offiseren og presset om å lyve» (Skille, Higraff, Strand, Svendsen, Andreassen, Aronsen, 2022). 

Vegard Jansen Hagen ser opplagt inn i kamera og smiler. Han har blå Craft-tskjorte med TV2-logo på, og et akkrediteringsbevis hengende rundt halsen.

Vegard Jansen Hagen

Sportssjef i TV2, Vegard Jansen Hagen vil snakke om hvordan TV 2-sporten bruker humor, selvironi og rød løper til å skape psykologisk trygghet i en bransje der all en feil blir levd ut for åpen scene. Blant annet gjennom TV 2 Sport Awards, for at folk skal kunne gi av seg selv, tåle å gå på trynet og innse at det perfekte er kjedelig, det er feilene som er vakre.
Ingvard Wilhelmsen fotografert under et av hans populære foredrag. Han står på en scene og lener seg over et bord. Han har grått skjegg, blå cardigan og lyseblå skjorte.

Ingvard Wilhelmsen

Psykiater og hypokonderlege Ingvard Wilhelmsen har hypokondri som spesialfelt, og er kjent som en av de aller beste foredragsholderne i landet. Med sin unike formidlingsevne og humor når han inn til de fleste. Ingvard Wilhelmsen har solgt ut lokaler i hele landet i en årrekke og har skrevet mange bøker om hvordan du må leve med livets usikkerhet.
Marit Warncke i sjokkrosa drakt poserer med hånden i siden og et stort smil

Marit Warncke

Ordførerkandidat Marit Warncke (H) er utdannet psykolog og har lang erfaring som leder i privat næringsliv. De siste 15 årene har hun vært administrerende direktør i Bergen Næringsråd. Før dette jobbet hun som direktør i Falck Nutec. Nå er hun Høyres ordførerkandidat ved det nært forestående valget.
Francine Mbanza Jensen smiler til fotografen i et NRK-studio

Francine Mbanza Jensen

Francine Mbanza Jensen er leder for Empo Flerkulturelt Ressurssenter i Kirkens Bymisjon i Bergen, og grunnleggeren av Unity Spark, en katalysator for gründere med flerkulturell bakgrunn. Hun brenner for mangfold og har skapt tegneserien om den norsk-burundiske superhelten Kira.
Martin Eia-Revheim smiler lurt til kamera. Han har svart genser og kort, mellomblondt hår.

Martin Eia-Revheim og Kjersti Mjør

Forfatter Martin Eia-Revheim er utdannet sosionom og har skrevet boka «Å sette sammen bitene – Min historie om vold, skam og reparasjon» om sin egen oppvekst.

 Kjersti Mjør er sakprosaforfatter og journalist i Bergens Tidende. Hun mottok NTBs språkpris i 2008 og Kulturdepartementets nynorskpris i 2019. Denne dagen møtes de i samtale om Revheims sterke historie.

Elisabet Bøe har skulderlangt, mørkt hår og svart genser. Hun smiler til kamera.

Elisabet Bøe

Terravera Foundation, CEO Elisabet Bøe: Terravera er en norsk non-profit stiftelse med globale ambisjoner. Tek-stiftelsen gjør måling av bærekraft mulig i samarbeid med akademia og næringslivet. Stiftelsen har mobilisert et stort antall bedrifter og studenter i hele landet for å motvirke grønnvasking. Den unike teknologien deres tallfester bærekraft slik at alle får dypere forståelse, kan ta bedre valg, og gjenbruke ny digitalisert kunnskap i og på tvers av bransjer.

Christopher Haatuft

Utenom å drive restaurantene sine, har Michelin-stjernekokken Christopher vært involvert i en rekke prosjekter som blant annet å være rådgiver til agri-tech investor Astanor, co-grunnlegger grønne takfirmaet «Mattak» og nylig som partner i sjokoladefirmaet Vgan. Tidligere i år ga Christopher ut biografien og kokeboken «Bra Kokt».
Bærekraft og etikk er i fokus for alle hans satsinger og han fortsetter å være en av landets ledende kulinariske stemmer innen bærekraft og restaurantens plass i dagens samfunn. I fjor ble Christophers hovedrestaurant Lysverket tildelt en Michelin-stjerne.
Mouchine El Kamlichi og Amar Tawafii fra Support, not protect

Mouchine El Kamlichi og Amar Tawafii

Support, not protect – Unge menn som bidrar i debatten om sosial kontroll: Mouhcine El Kamlichi og Amar Tawafi er begge en del av Support, not protect-initiativet. Et prosjekt som reiser rundt på ungdomsskoler og forteller om viktigheten av det om å gi gutter med flerkulturell bakgrunn en stemme. I dagens samfunn er det sterke kvinnestemmer med minoritetsbakgrunn som preger debatten om negativ sosial kontroll, mens det er få unge menn som deltar i samtalen. Mange av disse står også i et krysspress mellom hjem og storsamfunn, og support not protect bygger rollemodeller som kan bryte ned forventningen samfunnet har til disse guttene.
Foto av Fatima Ashoor fra Moving Mamas

Fatima Ashoor – Moving Mamas

Moving Mamas  jobber for å skaffe arbeidsplasser til innvandrerkvinner. På konferansen møter vi Fatima Ashoor, som er fra Somalia. Hun vokste opp i Qatar og kom til Norge som flyktning i 2012. Hun har vært i Moving Mamas siden oppstarten i 2015, og var den første språkopplæringsdeltakeren. Hun er utdannet som regnskapskonsulent, og etter en tid i Moving Mamas begynte hun som kontormedarbeider samtidig som hun tok videregående opplæring på kveldstid. I dag har hun full stilling i Moving Mamas som HR- og administrasjonsleder. 
En tegnet illustrasjon av en fyr med blått hode og teksten «Jeg gruer meg ofte til ting som viser seg å være helt unødvendig å grue seg til».

Cathrine Louise Finstad

Norske hemmeligheter, Cathrine Louise Finstad: Siden 2009 har Finstad samlet anonyme betroelser fra hele landet og vist dem fram som illustrasjoner på nettet. Et utvalg innsendte hemmeligheter blir hver dag illustrert og publisert på nett og Instagram med over 145 000 følgere.
Foto av Kari Mette Solheim.

Kari Mette G. Solheim

Høyskolelektor Kari Mette G. Solheim er emneansvarlig og assisterende studieprogramleder for bachelor i HR og Personaledelse. Hun underviser i Leder og Organisasjonsutvikling, Rekruttering og Kompetanseutvikling og Prosess og Selvledelse. Hun har økonomibakgrunn fra Norges Handelshøyskole, Sveits og Japan. Kari Mette har 10 års erfaring med noen av Norges største merkevarer fra Orkla og Q-Meieriene med Marketing og Innovasjonsledelse Hun har også jobbet 15 år med HR og ledelse i Kavli og TV 2. Solheim mottok Kristianiaprisen Årets underviser 2022.
Barbara Rebecca Mutonyi

Barbara Rebecca Mutonyi

Barbara Rebecca Mutonyi er førsteamanuensis ved Kristiania, og underviser i emner innen innovasjon, entreprenørskap og kreativitet.

Mutonyi har publisert artikler innen innovativ atferd, ansatte i offentlige organisasjoner, organisasjonskultur og ledelsesklima. I 2021 ble Mutonyi tildelt Emerald Awards Literatis «Outstanding Paper» for artikkelen «Empowering Leadership, work group cohesiveness, individual learning orientation and individual innovative behavior in the public sector: Empirical evidence from Norway».

Laura E.M. Traavik

Laura E.M. Traavik er førsteamanuensis ved Institutt for ledelse og organisasjon ved Kristiania, med forskningsinteresser innen mangfold, inkludering, forhandlinger og digitale tankesett. Hun er leder for forskningsgruppen Workplace Inclusion and Diversity og Studieprogramleder for Master i Ledelse. Traavik er opprinnelig fra Vancouver Canada og har utdanning fra både Canada og Norge. Hennes utdanning inkluderer en doktorgrad (Dr. Oecon) fra Norges Handelshøyskole (NHH) i 1998, en mastergrad i internasjonal business fra NHH i 1991, og en bachelorgrad i psykologi fra University of British Columbia i Canada i 1988.
Laura har over 25 års undervisningserfaring på bachelor-, master- og ledernivå innen fagområdene mangfold, teamarbeid, internasjonal ledelse, økonomisk psykologi og forhandlinger. Hun har utviklet kurs og undervist ved Høyskolen Kristiania, BI, NHH og LSE i London. Hun har også hatt mange foredragsoppdrag i både offentlig og privat sektor i Norge opp gjennom årene.

Laura Traavik's forskning inkluderer mangfold og inkludering i grupper og organisasjoner, digitale tankesett, kvinner og ledelse, og forhandlinger. Hun har publisert i mange internasjonale tidsskrifter, nasjonale tidsskrifter og har flere bokkapitler. 

Åshild Mongstad

Åshild Mongstad er utdannet sykepleier og sosialantropolog. Hun jobber som høyskolelektor på Høyskolen Kristiania og underviser i fag som endringsledelse og innovasjon, lederutvikling og ledelse og samspill. I tillegg har hun undervist på etter – og videreutdanningen i ledelse på Høgskolen på Vestlandet i en årrekke. Åshild har tidligere jobbet i akuttpsykiatrien, og som konsulent i selskapene Mind og Lent, og har med seg praktisk erfaring om temaene hun holder foredrag om.