✕  Lukk søk
Bachelor

HR og personalledelse

Som første høyskole med Bachelor i HR og personalledelse er vi i dag den største tilbyderen av denne utdanningen i Norge.

Drømmer du om å kunne utvikle ansatte til å yte bedre?

 

HR som fag har hatt en kraftig vekst og utvikling de siste 20 årene, og i dag har de fleste større bedrifter en egen HR-funksjon. Å skape arbeidsmiljøer hvor mennesker kan trives, yte og utvikle seg, er viktig i alle organisasjoner. Alle virksomheter i dag lever av kompetansen til sine medarbeidere. Samtidig ser vi at konkurransen om de beste medarbeiderne er krevende.

Bidra til gode arbeidsplasser

Både offentlig og privat sektor møter utfordringer i arbeidet med å rekruttere og beholde medarbeidere. Kunnskap om hvordan menneskelige ressurser, eller Human Resources (HR) (som det kalles på engelsk), håndteres og utvikles, oppleves som stadig viktigere. Ved Bachelor i HR og personalledelse studerer du hele HR-verdikjeden: Tiltrekke og rekruttere dyktige medarbeidere, ta i mot nyansatte, samt tilrettelegge og kompetanseutvikle medarbeidere.

Etterspurt kompetanse

Ansatte med kompetanse i å rekruttere, utvikle og lede mennesker blir mer etterspurt. Siden 2011 har Høyskolen Kristiania utdannet et tusentalls kandidater i HR. HR-studiene hos oss har rekordhøy gjennomføringsprosent, og de aller fleste (8 av 10) får relevant jobb ved endt utdanning.

Felles første år

Er du usikker på hvilket av HR-studiene som passer best for deg? Hos oss kan du velge retning etter første studieår. Det første året har du emner fra både personalledelse og organisasjonspsykologi, slik at du kan gjøre deg opp en kvalifisert mening om hva du ønsker å gå videre med.

Gode pedagoger

Ved siden av forskergruppa, står en solid stab med gode pedagoger. De har både praktisk erfaring fra HR og ledelse og bred teoretisk kunnskap om fagfeltet. Hos oss er fagstaben tilgjengelig for veiledning og spørsmål utenom undervisning. Trygge læringsrammer er viktig for oss, og vi jobber med å utvikle et godt klassemiljø fra dag én. Hos oss skal det være ufarlig å stille spørsmål og å delta aktivt i studiehverdagen. Vi hjelper deg på plass som student, slik at du utvikler deg faglig og personlig. Vi er opptatt av dine ambisjoner og vil at du skal lykkes i arbeidslivet.

Nærhet til arbeidslivet

Vi er opptatt av at studentene våre skal være klare for arbeidslivet etter utdanningen hos oss. Derfor har vi gjesteforelesere gjennom hele bachelorløpet, og våre forelesere er også ute i bedriftene og holder foredrag jevnlig. Slik holder vi oss aktuelle. Gjennom caser og gjesteforelesere får du et innblikk i hvilke utfordringer bedriftene står i. Arbeidslivet ber om praksisnære studier. Ved Høyskolen Kristiania har vi tatt dette på alvor, og gir deg derfor mulighetent til å ha praksis i en bedrift i et helt semester. Tilbakemeldingene fra næringslivet er at våre kandidater tilfører ny kunnskap til bedriften, og at de kan settes i arbeid fra dag én.

Relevant forskningsaktivitet

Hos oss finner du noen av landets mest produktive forskere innen HR, ledelse og organisasjonspsykologi. Vi har en stor faggruppe som forsker særlig på det norske arbeidslivet. Vi er inne i en tid med store endringer. Gjennom forskningssamarbeid med ulike virksomheter er vi tett koblet på det som foregår, og hvordan dette påvirker ledere og medarbeidere. Vi har internasjonale forskningssamarbeid med solide fagmiljø både i og utenfor Europa. Våre forskere skriver fagbøker, og publiserer i vitenskapelige tidsskrifter både nasjonalt og internasjonalt.

Høy trivsel på studiet gir gode resultater

Vi legger til rette for at du kan bygge ditt sosiale og profesjonelle nettverk. Hvis du vil, kan du engasjere deg i HRs egen linjeforening, som er HR-studentenes faglige og sosiale nettverk. HR-studentene ved Høyskolen Kristiania har i en årrekke vunnet «Årets kandidat», en pris som deles ut til studenten med de aller beste karakterene innen merkantil studieretning.

Bachelorstudiet i HR og personalledelse gir deg kunnskap innenfor fag som strategisk HR, rekruttering, kompetanse- og medarbeiderutvikling, arbeidsmiljø og organisasjonspsykologi, prosjektledelse, forhandlinger, arbeidsrett, internasjonal HR og personaladministrasjon, pensjon, lønn, HMS-arbeid, juridiske lover og regler man må forholde seg til.

I tillegg får du det vi kaller forretningsorienterte fag. Du skal rekruttere de riktige menneskene til mange ulike stillinger, og du skal utvikle menneskene og organisasjonen, slik at bedriften har motiverte og flinke ansatte.

For å lykkes med det må du derfor forstå organisasjonens mål og strategier, og du må forstå hvordan alt henger sammen. Studiet gir derfor den kunnskapen og de ferdighetene som er nødvendig innenfor markedsføring, økonomi, analyse og digital forretningsforståelse. Studiet vil gi deg dybdekompetanse i HR og personalarbeid, og samtidig en god forståelse for forretningsdrift.

Som HR- og personalmedarbeider skal du i tillegg til å forstå hva som skaper suksess for virksomheten, og kunne sette deg inn i de ansattes perspektiv. I tider med endring og utvikling, omorganiseringer og nedbemanning er det viktig å kunne ivareta egne medarbeidere på en god måte.

Praksisperspektiv

Gjennom studiet jobber du med eksempler fra næringslivet og praktiske simuleringsprosjekter i klassen, der teorien utprøves i praksis. De beste gruppene får gjerne presentere oppgaven sin for bedriften de har jobbet med i ettertid.

Våre forelesere har flere års erfaring fra næringslivet med HR-relatert arbeid, og vi benytter også aktuelle gjesteforelesere til å belyse temaer næringslivet etterspør. Gjennom samarbeid med blant andre HR Norge avholdes det seminarer hvor nye trender og utviklingstrekk presenteres for å gjøre studiet tidsriktig og oppdatert.

Vi kan derfor si at en Bachelor i HR og personalledelse er et viktig studium for nåtiden, men viktigst av alt, for framtiden.

Trykk på modellen for å åpne i ny fane

Du kan velge å ha praksis i en bedrift i utdanningens fjerde semester. I dette semesteret veksler du mellom fag og veiledning på skolen og å være ute i bedrift. Vi gir deg tett oppfølging underveis i praksisperioden, slik at du får større forståelse for faget og hvordan du skal omsette det du har lært i praksis.

Våre studenter har hatt praksis i bedrifter og organisasjoner som Nordic Choice, Flyktningehjelpen, NorgesGruppen, DnB, KPMG, Nordea, Canon Norge, Coca-Cola Norge, Tusenfryd, Evry, Visit Oslo, Sparebanken Vest, DOF Subsea, Framo og O.Kavli.

I fjerde semester på dette studiet har du muligheten til å søke om utveksling til disse samarbeidspartnerne i utlandet:

USA

 • University of California, Berkeley
 • Hawaii Pacific University, Honolulu

Australia

 • University of Queensland, Brisbane
 • RMIT, Melbourne

England

 • University of Hertfordshire, Hatfield

Tyskland

 • ISM, Cologne, Dortmund og Frankfurt

Vietnam

 • RMIT, Hanoi eller Ho Chi Minh-byen

På dette studiet har du i ditt andre studieår muligheten for utveksling eller å ta et valgfritt emne på enten 30 studiepoeng eller to emner på 15 studiepoeng. Slik får du et helt semester til fordypning.

Se oversikten over valgemner

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

 • Generell studiekompetanse
 • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
 • Realkompetanse

Les mer om opptakskravene

Med en Bachelor i HR og personalledelse har du et bredt utvalg av karrieremuligheter. Du kan blant annet jobbe i en HR-avdeling med personalarbeid, rekruttering, utvikling av medarbeidere, prosjektledelse, organisasjonsutvikling og lederutvikling. Etter studiet kan du for eksempel jobbe som:

 • Rekrutteringskonsulent
 • HR-ansvarlig
 • HR-koordinator
 • HR-manager
 • HR-sjef
 • Prosjektleder

Du kan jobbe som intern eller ekstern konsulent, og kompetansen kan anvendes i mange typer stillinger med lederansvar innen både offentlig og privat sektor. Tidligere studenter har blant annet fått jobb som:

 • HR-konsulent i Kirkens Bymisjon.
 • Human Capital Associate i PwC Norge
 • HR-koordinator i Bama
 • Instruktør i HR og virksomhetsstyring i Forsvaret
 • HR-ansvarlig hos TAG Arkitekter
 • HR-koordinator for Wilhelmsem Ships Service
 • HR-manager i Imperial Tobacco
 • HR-manager i Forsvaret
 • Rekrutteringskonsulent Adecco
 • Talent Acquisition konsulent i First Engineers
 • Fagkonsulent HMS i Holte AS

Dette studiet gjør deg kvalifisert til videre mastergradsstudier.

Der bachelorgraden har lagt et solid grunnlag med breddeforståelse, er hensikten med våre mastergrader å utdanne eksperter på fagfeltet.

Våre mastergrader har få studenter i hver klasse, som gir gode muligheter for aktive debatter og spennende diskusjoner mellom studenter og forelesere.

Vi inviterer de beste bedriftene inn i forelesningene og det legges stor vekt på å knytte undervisningen opp mot dagsaktuelle tema og reelle problemstillinger som bedrifter jobber med.

 • Møt en student

  Emilie Hammer hadde jobbet i ti år, før hun fant ut at hun ønsket å komme seg tilbake på skolebenken. Møt Emilie på Bachelor i HR og personalledelse.

  Les mer
 • Tore-Fagernes

  Møt faglig studieleder

  Hele seks ganger har Tore Fagernes blitt hedret med tittelen Årets foreleser ved Høyskolen Kristiania i Oslo. Han er faglig studieleder på HR-studiet.

  Les mer
 • Silje Nettprat

  Alt du lurer på om HR

  HR-studenten Silje stilte til nettprat om Bachelor i HR og personalledelse!

  Les mer
 • Andrea Grondal Berg

  Møt en tidligere student

  Andrea Grøndal Berg (24) ville jobbe med mennesker. I dag er hun HR-ansvarlig i det digitale markedsføringsbyrået Inbound Group, som regnes som et av Norges raskest voksende byråer.

  Les mer