✕  Lukk søk
Bachelor

Kreativ markedskommunikasjon

Dette studiet er fullt for opptak, men du kan fortsatt søke og bli satt på venteliste. Se også andre studier med ledige studieplasser i vårt søknadsskjema.

En praktisk og bransjenær studiehverdag.

Med en bachelor i kreativ markedskommunikasjon vil du få kompetanse innen tekst, visuell kommunikasjon, prosjektledelse, kreative prosesser og kommunikasjonsstrategi.

Hvorfor tar vi med oss Kvikk Lunsj når vi skal i marka, men aldri når vi skal på kino? Hvordan skal en bedrift etablere seg i et marked hvis ingen har hørt om den?

Det er slike spørsmål vi jobber med på Bachelor i kreativ markedskommunikasjon. Du vil lære hvordan du bruker reklame og andre former for markedskommunikasjon til å selge varer, skape merkevarer og kommunisere på tvers av markeder og kulturer.

Studiet ligger i krysningspunktet mellom markedskommunikasjon, strategi og kreativitet, og er et praktisk studium med utstrakt bruk av gruppearbeid og oppdrag fra reelle kunder. Du lærer å utvikle, gjennomføre og lede reklamekampanjer og andre kommunikasjonstiltak.

Både markedsføring og kreativitet

Fagsammensetningen dekker et vidt spekter innen markedskommunikasjon. Du lærer om målgrupper, grunnen til at folk gjør og tenker som de gjør, psykologien bak merkevarer og logikken i et marked.

Samtidig må du kunne mye om organisasjoner, samfunnet og kulturen fordi alt rundt oss påvirker oss.

Kreativitet er en rød tråd gjennom hele studiet. Du trener på kreative teknikker og metoder for å utvikle nye ideer og løsninger. Du lærer hvilken rolle kreativitet har for innovasjon, og hvilke organisatoriske forhold som kan hindre eller fremme kreativitet i et team eller i organisasjonen.

Studiet balanserer hele tiden mellom analyse og kreativitet. Du må ha innsikt i markedene, ha dyptgående forbruker- og kundeinnsikt, og ta strategiske valg.

Bachelor i kreativ markedskommunikasjon har en praktisk profil. Derfor har vi tekst og visuell kommunikasjon som egne fag.

Dette er ikke et tekstforfatter- eller designstudium, men vi mener at kompetanse innen tekst og visuell kommunikasjon gjør deg til en bedre utøver av faget markedskommunikasjon.

Markedskommunikasjon er påvirkning. Vi ønsker alltid å oppnå noe med de aktivitetene vi gjennomfører. Dette fordrer en etisk grunnholdning, kunnskap og et bevisst forhold til hva som virker spennende, og hva som virker.

Trykk på modellen for å åpne i ny fane

I fjerde semester på dette studiet har du muligheten til å søke om utveksling til disse samarbeidspartnerne i utlandet:

USA

 • University of California, Berkeley
 • Hawaii Pacific University, Honolulu

Australia

 • University of Queensland, Brisbane
 • RMIT, Melbourne

England

 • University of Hertfordshire, Hatfield

Tyskland

 • ISM, Cologne, Dortmund og Frankfurt

Vietnam

 • RMIT, Hanoi eller Ho Chi Minh-byen

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

 • Generell studiekompetanse
 • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
 • Realkompetanse

Les mer om opptakskravene

Etter endt studium kan du jobbe som prosjektleder, prosjektkoordinator, konsulent, rådgiver, kreatør eller planlegger i et reklame- og kommunikasjonsbyrå, eller som markedskoordinator, markedskonsulent og markedsansvarlig i bedriftens salgs- og markedsavdeling.

Å studere i utlandet gir deg spennende opplevelser og erfaringer som kan påvirke karrieremulighetene dine senere. I en globalisert verden er internasjonale erfaringer verdifulle. Språkkunnskaper blir stadig viktigere og arbeidsgivere verdsetter ofte kandidater med erfaring fra utenlandsstudier.

Med en bachelor i kreativ markedskommunikasjon fra Høyskolen Kristiania har du muligheten til å søke deg videre på mastergradsstudier hos følgende studiesteder i utlandet:

Australia
 • Deakin University
 • Pernille Jensen Musebox

  Pernille skal revolusjonere musikkbransjen

  Med applikasjonen Musebox skal tidligere reklamestudent koble musikktalenter og produsenter sammen på en ny måte.

  Les mer
 • Sharamfront

  Møt foreleseren

  – Dette studiet bygger på tre viktige grunnpilarer; kreativitet, organisasjon og markedskommunikasjon.

  Les mer