✕  Lukk søk
Bachelor

Lyddesign

Få en bransjenær lydutdanning for film- og TV-produksjon, dataspill og andre digitale kanaler.

Som student jobber du med ulike media som dataspill, fiksjonsfilm, dokumentar, transmedia, reklamefilm, dubbing, reality-TV med mer. Du får rom til å finne din egen kreative stemme, og deltar i reelle prosjekter både med medstudenter og bransjeaktører.

Du vil få mulighet til å bevege deg mellom kunst og marked og oppnå en bred og dynamisk kompetanse tilpasset et medielandskap i stadig endring.

Vi benytter samme tekniske utstyr og verktøy som benyttes i bransjen for øvrig, og du vil få opplæring i dette. Du blir veiledet av lærere med høy kompetanse og mange år i bransjen, og får en bred erfaring med lydarbeid i prosesser tilsvarende et profesjonelt yrkesliv.

Studiet er allment kjent i underholdnings- og kulturnæringen, og en betydelig andel av de som arbeider der i dag har tidligere studert hos oss.

Blant våre mange fasiliteter har du tilgang til seks lydstudioer og en egen miksekino. Vi gir deg et verdifullt nettverk med kommende kolleger og arbeidsgivere, et kreativt og dedikert studiemiljø, og du knytter kontakter med fremtidige samarbeidspartnere innen kunst, kommunikasjon og teknologi.

Vi gjør oppmerksom på at studiene til tider er svært arbeidskrevende, og at det også må påregnes noe arbeid på kveldstid og i helger. Har du en alminnelig god forståelse for data og matematikk, vil dette være en fordel for deg som student.

Trykk på modellen for å åpne i ny fane

I utdanningens femte semester skal du ut i praksis. Nå får du møte praktisk arbeid i relevante audiovisuelle produksjonsmiljøer, lære mer om fagfeltet og knytte kontakter i bransjen.

Tidligere studenter har hatt praksis i NRK, Uhørt, Storyline, Universal Sound, NEP Norway, og BTI Norge.

Ta kontakt med faglig studieleder for å få mer informasjon om utveksling.

Les mer om vårt utvekslingstilbud her.

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

 • Generell studiekompetanse
 • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
 • Realkompetanse

Sammen med søknaden din skal du levere en opptaksprøve. Opptaksprøvene vil bli publisert.

NB! Generell studiekompetanse er det normale kravet for opptak, men ved dette programmet kan unntak gis for søkere som tilfredsstiller spesielle faglige krav. Ta kontakt med opptak@kristiania.no om du vil vite mer.

Programmet skal utdannet samfunnsnære og frittenkende personer som er håndverksmessig og kunstnerisk kvalifiserte for praktisk arbeid i lyddesign.

Programmet er relevant for arbeid i film- og tv-produksjon, spill, og andre digitale plattformer, og for videre studier på masternivå innen praktiske studier i film, tv, spill, og andre digitale medier. Det kan også kombineres med andre studietilbud for å danne relevante fagkombinasjoner.

Dette studiet gjør deg kvalifisert til videre mastergradsstudier.

Der bachelorgraden har lagt et solid grunnlag med breddeforståelse, er hensikten med våre mastergrader å utdanne eksperter på fagfeltet.

Våre mastergrader har få studenter i hver klasse, som gir gode muligheter for aktive debatter og spennende diskusjoner mellom studenter og forelesere.

Vi inviterer de beste bedriftene inn i forelesningene og det legges stor vekt på å knytte undervisningen opp mot dagsaktuelle tema og reelle problemstillinger som bedrifter jobber med.

 • Møt en student

  Lyddesign-student Pedro Sapatilla setter mest pris på muligheten til å lage nettverk og samholdet, miljøet – både i klassen og på skolen.

  Les mer
 • Svenn Jakobsen er faglig studieleder for Bachelor i lyddesign

  Møt faglig studieleder

  Har du en historie å fortelle, er eventyrlysten og er opptatt av form og funksjon, så er Bachelor i lyddesign studiet for deg, mener Svenn Jakobsen.

  Les mer
 • Christian i studio

  Møt bransjen

  - Lyddesign er viktig fordi lyd er det eneste mediet som kommuniserer direkte med underbevisstheten, forteller Christian Schaanning.

  Les mer
 • Møt en tidligere student

  Tilfeldighetene fikk det til at Karoline begynte å studere lyddesign. Nå jobber hun som lyddesigner i Uhørt.

  Les mer