Hender skriver ideer på ark om entreprenørskap.

Entreprenør­skap

Sitter du med et brennende ønske om å starte egen bedrift eller utvikle et eget produkt? Med en bachelorgrad i entreprenørskap lærer du hvordan du gir idéene dine liv!
OpptakStengt
Hender skriver ideer på ark om entreprenørskap.

Nøkkelinformasjon

  • Praksis

    Du kan søke om praksis i en bedrift som en del av denne utdanningen.
  • Utveksling

    Du kan søke utveksling til Australia, Storbritannia, Tyskland eller USA.
  • Gjesteforelesere

    Har gjesteforelesere med relevant erfaring fra bransjen.
  • Viktige frister

    Søknadsfristen er 15. april. Dokumentasjonsfrist for vitnemål og attester er 1. juli.
  • Opptakskrav

  • Pris

    . Kvalifiserer til støtte fra Lånekassen.
  • Bachelor
  • Heltid
  • 180 studiepoeng
  • Norsk

Hva lærer du?

I dag står verden overfor sammensatte problemer som krever smarte løsninger. Behovet for kreative og visjonære entreprenører som vil bygge bærekraftige forretningsmodeller og skape et rikere samfunn, vokser. Gjennom en bachelorgrad i entreprenørskap lærer du hvordan du kan utvikle nye virksomheter. Du vil lære hvordan du starter en virksomhet fra bunnen av, og hvordan du kan realisere virksomheten du drømmer om, selv om du står overfor begrensninger i form av tid og ressurser. Du lærer også om hvilke strategier og vurdereringer som bidrar til å bygge, drifte og skalere levedyktige virksomheter.  

Fagene og undervisningen er variert og kombinerer akademisk tyngde med praktisk kunnskap og nærhet til organisasjons- og næringsliv.

Studiemodell

Denne bachelorgraden går over tre studieår, og hvert studieår er delt opp i to semestre. Her ser du en oversikt over obligatoriske emner og hvilke muligheter du har for praksis, utveksling og spesialisering. Vi tar forbehold om endringer.

Hva kan du bli?

Som student vil du tilegne deg kunnskaper og ferdigheter som ruster deg for oppgavene du vil møte som entreprenør. Dette innebærer kreativ problemløsning, lederskapsevner, teamjobbing, finansielle betraktninger, og hvordan du kan tilpasse deg et stadig endrende miljø. Du vil også lære å bruke data og datadrevet argumentasjon, i tråd med “lean startup”-filosofien om “build, measure, learn”.

I løpet av årene på Kristiania vil du også starte to nye virksomheter! Når du er ferdig utdannet, har du med andre ord mye praktisk erfaring og vil kunne starte din egen virksomhet, jobbe i startups eller i selskaper som ønsker å jobbe entreprenørielt.

Foto av Tobias Martens og Markus Bjørnereim, fotogfrafert utenfor StartupLabs lokaler i Bergen

Studenter landet millionavtale med investor

Kristiania-studentene Markus og Tobias utvikler e-sport-plattformen Gameflow.

Møt fagmiljøet

Bildet viser en mannlig foreleser som står foran en gruppe studenter i et klasserom. Han står ved en skjerm som viser ordene "Augmented Reality". Studentene, som hovedsakelig er sett bakfra, bruker bærbare datamaskiner, noe som antyder at de tar notater eller deltar aktivt i leksjonen. Klasserommet ser moderne ut, med lyse vinduer i bakgrunnen.
  • Slik jobber vi

    Vår forskning vektlegger økonomi, innovasjon, digitalisering og IT. I tillegg er det flere spennende forskningsprosjekter innen anvendt informatikk, informasjonssystemer og interaksjon mellom teknologi og menneske. Våre forelesere har lang erfaring fra både bransje og akademia, og vi benytter relevante gjeste- og timeforelesere som tar sin arbeidshverdag med inn i undervisningen. Dette gjør at du som student blir vant til å løse de samme utfordringene som venter på deg når du er klar for arbeidslivet.
  • Slik er studiehverdagen

    Kristiania er et sted hvor alle passer inn, men hvor du likevel studerer sammen med andre som brenner for det samme som deg. En utdanning fra Kristiania er praktisk orientert.  Det gjør at våre studenter er ettertraktede på arbeidsmarkedet, også før de er ferdig utdannet. Studentenes egne foreninger gjør at man kan knytte tette bånd over felles interesser, mens inkubatorer som Loftet og Bryggeriet gjør at vi har et yrende og inspirerende miljø for studentenes egne bedrifter.

Slik er søknadsprosessen

Her finner du viktig informasjon om søknadsprosessen og hvordan du best kan forberede deg til studiestart. 
  • Viktige frister

    Søknadsfristen er 15. april. Dokumentasjonsfrist for vitnemål og attester er 1. juli.
    Viktige frister
  • Behandlingstid

    For studier med rullerende opptak mottar du et betinget studietilbud i løpet av 1-3 dager etter søknad, dersom det er ledige plasser på programmet du har søkt. 
    Les mer
  • Slik søker du

    På Min Side for søkere, aksepterer du tilbudet og laster opp nødvendig dokumentasjon på dine kvalifikasjoner.
    Les mer
  • Semesterregistring

    Du må registrere deg for semesteret i StudentWeb. Dette er et krav for å få utbetaling fra Lånekassen.
    Les mer
  • SiO (Oslo) og Sammen (Bergen)

    SiO og Sammen tilbyr boliger, helsetjenester, barnehage, treningssenter og mye mer til sine medlemmer.
    Les mer
  • Lånekassen

    Alle våre studier er offentlig godkjent og gir rett til å søke lån og stipend fra Lånekassen.
    Les mer
  • Støtte og tilrettelegging

    Som student kan du få rådgivning, tilrettelegging og oppfølging på studierelaterte spørsmål og utfordringer. Vi har taushetsplikt.
    Les mer
  • Mitt Kristiania

    Her finner du timeplan, pensum, tjenester og alle andre verktøy du trenger som student.
    Les mer
  • Studentbevis

    Studentbevis er ditt adgangskort til campus, betalingskort på printere og lånekort på vårt bibliotek. Dette får du i våre resepsjoner (unntatt i Brenneriveien).
    Les mer

Hva lurer du på?

Våre studentambassadører svarer deg gjerne – på chat, telefon, e-post eller video.
Bildelenke til veiledningsside.

Ofte stilte spørsmål

Les mer om våre studenter