Nøkkelinformasjon
Anerkjent studium
Siden 1995 har Bårdar Akademiet tilbudt fagskoleutdanning innen dans og er kjent for å utdanne noen av Norges fremste dansere.Sterkt fagmiljø
Vårt fagmiljø har bred erfaring innenfor scenekunst, og du vil få tett oppfølging av noen av landets beste pedagoger innen dans.Gjesteforelesere
I tillegg til skolens faste ansatte, får du undervisning av en rekke gjestepedagoger og koreografer fra både inn- og utland.Ansvarlig fagmiljø
Opptakskrav
Du må innfri krav om fagbrev, yrkeskompetanse, generell studiekompetanse eller tilsvarende. Tilfredsstiller du ikke kravene, kan du søke på realkompetanse. Du må også gjennomføre opptaksprøve.Pris
52 800 kr pr semester. Studieprogrammet kvalifiserer til støtte fra Lånekassen.
- Fagskole
- Høst 2025
- Heltid
- 120 studiepoeng
- Oslo
- 2 år
- Norsk
Hva lærer du?
Studiet består av relevante emner som gir deg praktisk kompetanse på et høyt faglig nivå. Hovedvekten av undervisningen er dans under instruksjon og veiledning, med innslag av forelesninger.
Hovedfagene i danseutdanningen er:
- Jazzdans
- Moderne scenisk dans
Du kan velge mellom følgende valgemner:
- Klassisk ballett
- Hiphop/kommersiell dans
Valgemne velger du når du søker på utdanningen.
Studiemodell
- FDA200Forestillingsarbeid
Emnet forstillingsarbeid gir studentene erfaring med planlegging, prosess og gjennomføring av en forestilling samt det å formidle kunstneriske uttrykk og resultater for et publikum. Emnet bygger videre på den erfaringen studentene har opparbeidet seg gjennom interne prosessvisninger gjennom øvrige deler av studiet.
Studentene på andre studieår gjennomfører også en studentvisning i skolens lokaler og avslutter emnet forestillingsarbeid med gjennomføring av en hovedproduksjon fremvist på en ekstern scene.
- JDA200Jazzdans
I dette emnets andre studieåret står kunstnerisk formidling sentralt, og studentene finner sitt personlige kunstneriske uttrykk innen sjangeren. Studenten lærer å fungere som medskapende danser i kunstneriske prosesser, og får viktig kunnskap og erfaring for videre selvstendig arbeid som danser. Det undervises videre i anatomi og ernæring i emnet. I andre studieår får studentene trening i gjennomføring av auditions. Det teoretiske grunnlaget innen historie, sjangerforståelse og teknikk integreres i undervisningen.
- MSD200Moderne scenisk dans
I dette emnets andre studieåret legger vekt på en mer reflektert forståelse av moderne dans som kunstnerisk form og uttrykk.
Moderne scenisk dans inneholder stadig nye danseutrykk. Emnet omfatter særegne danseriske bevegelseskvaliteter, kreative metoder og improvisasjon.
Emnet har et kreativt fokus på fysikk i form av teknikk, musikalitet, dynamikk og samtidig et innhold i et formidlingsuttrykk hvor en kunstnerisk overbyggende idé er utgangspunktet. Moderne scenisk dans er et kreativt fag med improvisasjon som en av metodene for trening og utforskning samt utvikling av et personlig uttrykk. Moderne scenisk dans vil alltid være en dynamisk retning, hvor det kunstneriske kreative utrykket vil være i fokus og nye metoder vil utvikles i samtiden.
- SDA200Skuespill D
Emnet gir en innføring i skuespill og gir studentene grunnleggende verktøy og metoder for å utvikle sceniske uttrykk.
En viss kunnskap om skuespill er viktig for kunstnerisk formidling også på dansens område, og er nødvendig for en allsidig danser.
- SNG200Sang
Gjennom emnet lærer studentene å mestre det grunnleggende innenfor sangfaget i form av kunnskap om sang og musikkforståelse. Studentene må også kunne tilpasse seg ulike stiler og forholde seg til å synge både alene og i mindre og større grupper.
Studentene skal lære å forholde seg til notert musikk og kunne grunnleggende musikkteori. De skal opparbeide grunnleggende sangtekniske ferdigheter og øke musikalsk selvstendighet. Studentene skal også kunne utføre kombinasjonen sang og dans.
- STE200Steppdans
Steppdansfaget gir opplæring i ulike trinn samt å bruke disse til å bygge opp trinnkombinasjoner/ koreografi, og utvikle teknikk, hurtighet, klarhet, dynamikk og aksenter.
Danseformen er preget av rytmiske lyder fra fotarbeidet og steppesko og krever god rytme, musikalitet, koordinasjon og nærvær.
- KBA200Klassisk ballett
I dette emnet er det et mål at studentene skal kunne utføre mer avanserte bevegelser og beskrive og analysere egen utvikling. I tillegg til de praktiske ferdigheter skal studenten også kjenne til den historiske utvikling innen klassisk ballett og sjangerens plass i dansehistorien.
- HIP200Hiphop/kommersiell dans
Andre studieår har dette emnet som mål at studentene skal kunne utføre mer avanserte bevegelser, beskrive og vurdere egen utvikling, og ha kjennskap til den historiske utviklingen av hiphop/kommersiell dans som dansestil og dens plass i dagens kunst- og kulturliv.
Hva kan du bli?
Du kan blant annet få jobb i det frie dansemiljøet, institusjonsteatre, privatteatre og det kommersielle markedet, som film/TV og reklame.
Flere av våre tidligere studenter har gjort internasjonal karriere, blant annet i London, Hamburg og Paris. I Norge har våre tidligere studenter vært med i dansekompanier som:
- Oslo Danse Ensemble
- Carte Blanche
- Jo Strømgren Kompani
Mina (21) danset seg til EM-gull
Møt fagmiljøet
Vår fagstab
Hos oss får du tett oppfølging av landets beste pedagoger innen dans. Vårt fagmiljø har høy kompetanse og bred erfaring innenfor scenekunst. Flere av skolens faglærere har vært, og er fortsatt, profesjonelle dansere og koreografer ute i dansemiljøet. De har blant annet bakgrunn fra Nasjonalballetten, Carte Blanche, Jo Strømgren kompaniet, Batsheva Dance Company og Ingunn Bjørngsgaard.Nærhet til bransje
I tillegg til skolens faste ansatte, får du undervisning av en rekke gjestepedagoger og koreografer fra både inn- og utland. Gjennom utdanningen får du også mulighet til å arbeide med samtidskoreografer og andre aktuelle aktører i markedet. Slik får du profilert deg overfor potensielle arbeidsgivere.
Livet som student
Slik er søknadsprosessen
Viktige frister
Søknadsfrist: Etter søknadsfrist 15. februar, går vi over til løpende opptak. Vi anbefaler å søke så tidlig som mulig, da opptaket stenges så snart studiet er fullt.
Audition: Hvis du søker etter 15. februar, skal opptaksprøven gjennomføres som videoaudition. Les mer om opptaksprøven for Bårdar Akademiet – Dans.
Dokumentasjonsfrist: For vitnemål og attester er dokumentasjonsfristen 1. juli.Viktige fristerBehandlingstid
Opptakskomiteen vurderer nye søkere i puljer frem til studiet er fullt og senest innen 1. september. Du vil bli kontaktet av skolens administrasjon vedrørende resultatet av opptaksprøven så snart dette foreligger.Les merSlik søker du
På Mitt Kristiania aksepterer du tilbudet og laster opp nødvendig dokumentasjon på dine kvalifikasjoner. Dersom du skal levere videoaudition, laster du opp lenke til denne.Les mer
Semesterregistring
Du må registrere deg for semesteret i StudentWeb. Dette er et krav for å få utbetaling fra Lånekassen.Les merSiO (Oslo) og Sammen (Bergen)
SiO og Sammen tilbyr boliger, helsetjenester, barnehage, treningssenter og mye mer til sine medlemmer.Les merLånekassen
Alle våre studier er offentlig godkjent og gir rett til å søke lån og stipend fra Lånekassen.Les mer
Støtte og tilrettelegging
Som student kan du få rådgivning, tilrettelegging og oppfølging på studierelaterte spørsmål og utfordringer. Vi har taushetsplikt.Les merMitt Kristiania
Her finner du timeplan, pensum, tjenester og alle andre verktøy du trenger som student.Les merStudentbevis
Studentbevis er ditt adgangskort til campus, betalingskort på printere og lånekort på vårt bibliotek. Dette får du i våre resepsjoner.Les mer
Noe du lurer på?
Ofte stilte spørsmål
Les mer om våre studenter
- Mina (21) danset seg til EM-gull– Hadde ikke vært så forberedt på bransjen med en annen utdanning.