Nøkkelinformasjon
Praktisk rettet
Gjennom praktiske programmeringsøvelser lærer du deg å produsere interaktive spill.Tverrfaglig samarbeid
Gjennom studiet får du samarbeide med studenter fra andre relevante fagområder.Spesialisering
Siste semester får du anledning til å fordype deg i et tema som interesserer deg innen spillutvikling.Ansvarlig fagmiljø
Opptakskrav
Pris
Dette er et gratis fullfinansiert studietilbud, pensumbøker må du kjøpe selv. Studieprogrammet kvalifiserer til støtte fra Lånekassen.
- Fagskole
- Høst 2024 og Høst 2023 og Høst 2022 og Høst 2021
- Heltid
- 120 studiepoeng
- Oslo
- 2 år
- Norsk
Hva lærer du?
Gjennom utdanningen får du en grundig innføring i spillmotorene Unity og Unreal og hvordan du bruker 3D- og 2D-grafikk, illustrasjoner, lyd og musikk i disse programmene. Med praktiske programmeringsøvelser lærer du deg å produsere interaktive spill.
I løpet av to år hos oss lærer du blant annet om:
- Spilldesign og systemdesign
- Programmering og scripting
- Idéutvikling, previsualisering og skisser
- Kreativitet og prototyping
- Historiefortelling i spill
Studiemodell
- FSU2100Spilldesign, dramaturgi og strategi
Emnet tar for seg hvordan spill påvirker, og skal lære studenten å kommunisere budskap/merverdi i spillet som blir utviklet. I emnet blir studenten eksponert for realistiske og praktiske utfordringer en spillutvikler vil kunne komme til å møte etter endt utdanning, blant annet designdokumenter, markedsføring, leveldesign, scooping, storyboarding og historiefortelling.
Emnet består av fire temaperioder:
Systemdesign og programmering 2
Studenten lærer teori og metoder innenfor spillutvikling og systemdesign samt hvordan mer kompliserte systemer settes opp. Gjennom temaperioden kommer de også til å programmere disse systemene ved å bruke Unreal sitt blueprint-system.
Ledelse, planlegging og kommunikasjon
I dette tema skal studenten lære hvordan de planlegger en spillproduksjon gjennom oppsett av budsjett og en prosjektplan.
Historiefortelling i spill
Studenten lærer hvordan de tar i bruk historiefortellingsteknikker for å lage historiedrevnespill.
Spillmotor 3 - Audiovisuell design
I dette tema lærer studenten hvordan lys, farger, lyd og musikk kan gi informasjon til spilleren og hvordan dette kan brukes for å påvirke følelsen og opplevelsen til spilleren.
- FSU2200Fordypning, profesjonell praksis og bransjekunnskap
I dette emnet skal studenten videreutvikle, spesialisere og profesjonalisere sine ferdigheter knyttet til sin rolle som spillutvikler. Det undervises i bransjekunnskap/profesjonell praksis og studenten skal i tillegg til sin praktiske produksjon skrive en oppgave relatert til denne.
Emnet skal gi studenten et realistisk innblikk i hvordan et yrke som spillutvikler vil fortone seg, og gi studenten et godt utgangspunkt for livslang læring i eget fagfelt.
Videre vil emnet gi en innføring i hvordan kommunikasjonsprosesser fungerer i praksis og hvilke roller og verdier som er nødvendige i samspill mellom aktører.
Emnet er delt inn i fire sentrale temaer og avsluttes med forbedring av en av disse.
- Rask Prototyping
- Prosjekt planlegning
- Selvprofilering og profesjonalisering
- Hovedoppgave i spillutvikling
Hva kan du bli?
Våre tidligere studenter jobber i selskaper som:
Realiserte spillutviklerdrømmen med fagskolestudier
Møt fagmiljøet
Disse møter du
- Fagansvarlig Dag-Erling Jensen har jobbet hos Funcom som World-, Game Play- og System Designer for spillet «Age of Conan: Hyborian Adventures». Ved siden av å undervise, drifter han spillselskapet Process som har gitt ut «Agents vs Villian» på Xbox.
- Faglærer Eskil Dahl Pettersen har en Bachelor i spilldesign og har jobbet som Unity-utvikler i Shy Bonsa. Han var QA-tester hos Krillbite under produksjonen av Sunlight og har utviklet en appløsning for Altibox.
Slik er studiehverdagen
- Gjennom små og store prosjekter lærer du verktøy og metoder som benyttes i bransjen og får mye praktisk erfaring med å lage spill.
- Hos oss lærer du å skape kule mekanikker, spennende historier og flotte spillopplevelser.
- Gjennom å delta i ulike spillproduksjoner lærer du å arbeide selvstendig og sammen med andre – og blir trygg på din rolle i en produksjon.
Livet som student
Slik er søknadsprosessen
Slik søker du
Etter du har søkt på kristiania.no må du gå inn på Mitt Kristiania og laste opp dokumentasjon. Det er først når du har mottatt bekreftelse på at dokumentasjonen er godkjent, at du er sikret en plass. Dersom du fullfører videregående eller fagbrev/svennebrev våren 2024, må du søke og så laste opp dokumentasjon fra skolen din som bekrefter dette. NB! Vi har et begrenset antall fullfinansierte studieplasser – vi anbefaler derfor å søke så raskt som mulig.Les merViktige frister
Dokumentasjonsfristen er lik akseptfristen som du mottar i tilbudet fra oss. For å sikre deg studieplass, må du laste opp nødvendig dokumentasjon og signere studiekontrakten innen akseptfristen. Selv om vi har mottatt bekreftelse fra skolen din om at du går siste året på videregående, må du i tillegg laste opp vitnemålet når du mottar dette i slutten av semesteret. Dokumentasjonsfrist for vitnemål og attester er 1. juli 2024.Viktige fristerBehandlingstid
Dette studieprogrammet har rullerende opptak, men med begrenset antall studieplasser. Etter du har søkt vil motta en betinget studiekontrakt med en frist for å laste opp dokumentasjon på at opptakskravene er oppfylt. Fristen avhenger av når du søkte. Opptaket vil stenge når studieprogrammet er fullt. Om ikke opptakskravene er dokumentert innen fristen, risikerer du å miste plassen.Les mer
Semesterregistring
Du må registrere deg for semesteret i StudentWeb. Dette er et krav for å få utbetaling fra Lånekassen.Les merSiO (Oslo) og Sammen (Bergen)
SiO og Sammen tilbyr boliger, helsetjenester, barnehage, treningssenter og mye mer til sine medlemmer.Les merLånekassen
Alle våre studier er offentlig godkjent og gir rett til å søke lån og stipend fra Lånekassen.Les mer
Støtte og tilrettelegging
Som student kan du få rådgivning, tilrettelegging og oppfølging på studierelaterte spørsmål og utfordringer. Vi har taushetsplikt.Les merMitt Kristiania
Her finner du timeplan, pensum, tjenester og alle andre verktøy du trenger som student.Les merStudentbevis
Studentbevis er ditt adgangskort til campus, betalingskort på printere og lånekort på vårt bibliotek. Dette får du i våre resepsjoner.Les mer
Hva lurer du på?
Ofte stilte spørsmål
Les mer om våre studenter
- Nå kan alle «stjele» kunst fra Munchmuseet!Kim og spillstudioet Tooth Games stakk av med seieren i NM i Gameplay 2023. Nå er spillet deres utstilt på Munchmuseet!