✕  Lukk søk

Into Campus

Into Campus er navnet på Fagskolen og Høyskolen Kristianias oppstartsuke.  

Fra 12.-15. august samles alle nye studenter til en strålende start på studietiden sin. Vårt ønske er at alle skal få en trygg oppstart med muligheten til å bli kjent, ha det gøy sammen med nye venner og få god informasjon om livet som student.  

På dagtid vil det være spennende workshops og foredrag, som skal gi deg en god introduksjon til ditt nye liv som student. Du vil få muligheten til å ta med deg både nye vennskap og konkrete tips som kan bidra til at studietiden din blir best mulig her hos oss.

Dagsprogrammet tirsdag 13.08 og torsdag 15.08 er GRATIS. Se programmene under.

På kveldstid vil det være konserter med kjente artister og morsomme aktiviteter hvor du får muligheten til å bli enda bedre kjent med dine nye medstudenter. Kveldsprogrammet finner du i facebookeventet: Into Campus 2019//Oslo.

Fullt ukesprogram for Into Campus

Oversikt over programmet for oppstartsuka.

Velkomstseremoni på Youngstoget

Mandag 12. august er det velkomstseremoni på Youngstorget. Oppmøte kl. 11:30. Seremonistart kl. 12:00 

Etter velkomstseremonien er det campussafari med faddergruppen din.

Bli med for å bli kjent med ditt campus

Dagsprogram for tirsdag (GRATIS)

Radical Broccoli

Søstrene Anette og Susanne Bastviken er opptatt av miljøet vårt. Deres visjon er å gjøre det trendy og enkelt for den moderne person å være mer miljøvennlig.

Med dette foredraget ønsker de å inspirere nettopp deg til å ta bedre valg i hverdagen slik at du kan bidra til en mer klimavennlig hverdag. De vil snakke om hvorfor vi er nødt til å endre livsstilen vår til det grønnere, samt gi sine 10 beste tips for å leve (litt) mer miljøvennlig.

Hvor og når: Youngstorget, kl 13.00-14.00

 

Fattig student

Som student har du kanskje erfart hvordan det er å leve på et stramt budsjett. Det kan fort bli dyrt, kjedelig og ikke minst næringsfattig i matveien. Karen Elene Thorsen var selv student da hun ga seg selv en utfordring: «Hvordan spise sunne og næringsrike måltider uten at det koster et helt stipend?»

Hun går nå under navnet @fattig.student på Instagram og inspirere flere tusen til å spise billigere og sunnere. Nå kommer hun til HK for å fortelle hvordan hun klarte å gå i overskudd hver måned ved kun noen få justeringer. Hun vil gi deg sine beste tips til hvordan du som fattig student, kan spare penger på mat under studietiden din.

Hvor og når: Youngstorget, kl 14.30-15.30

 

Dagsprogram for torsdag (GRATIS)

God start – SiO

«God start» gir deg en innføring i hvordan du kan mestre studiene dine fra dag en!

Studentlivet kan være utfordrende, derfor ønsker vi å gi deg noen tips om håndtering av stress og hvordan du kan få god studiemestring. Det vil også bli gitt informasjon om tilbudet til Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO).

Hvor og når: Youngstorget, kl 13.00-13.50

Moderne studieteknikk - Magnus

På syv uker fullførte Magnus et helt år verdt med studiepoeng. Nå kommer han til HK for å fortelle deg hva du kan gjøre for å lære mer effektivt, få bedre karakterer og få mest mulig ut av studietiden din. Magnus har fullført en mastergrad i psykologi om læring, og skal vise deg de mest praktisk læringsteoriene som finnes til nå. Hvorfor ikke starte studietiden din her på HK med å få en innføring i god studieteknikk? Dette vil du ikke gå glipp av!

Studer smartere, ikke mer!

Hvor og når: Youngstorget, kl 14.00-14.40

 

Foredrag med Odd Magnus Williamson

En samtale med Odd Magnus Williamson om den fineste tiden i sitt liv (spoiler: studietiden på Westerdals), om å finne sin superkraft, fordelene med bakfylla og hvordan du kan utnytte studietiden din best mulig.

Hvor og når: Youngstorget, kl 15.00-15.40

Jan Thomas & Einar - Podshow

Det er studiestart og nye bekjentskap venter. Kan du bli venn med en du aldri trodde du kunne bli venn med? Dette ville Jan Thomas og Einar undersøke. Nå kommer de til studiestart for å ha podshow. De skal diskutere aktuelle temaer, utfordre hverandre og bli bedre kjent. Eventet starter kl 16.00 torsdag 15.august. Det blir god stemning, masse humor og servering i baren. Vi sees!

Hvor og når: Youngstorget, kl 16.00-17.00

 

Faglig oppstart

Faglig oppstart er første gang du vil møte hele klassen din på Høyskolen Kristiania. Noen studier har faglig oppstart mandag 12. august, men mange har faglig oppstart i uke 34 – fra mandag 19.august.  

Vi vet at noe av det mest grunnleggende vi kan gjøre for å legge forholdene til rette for læring er å sørge for at alle studenter fra starten kan etablere gode sosiale relasjoner. Vårt mål er å skape et godt læringsmiljø fylt med inkluderende og engasjerte studenter. For å oppnå dette målet er det viktig at du deltar på denne dagen sammen med din klasse. Vi tror at det kan gi dere en god start og et godt utgangspunkt for en givende studietid. 

Fra 1. august kan du se timeplan for tidspunkt for din klasse.  

Klasseinndelingen er klar i slutten av uke 32, den finner du sammen med timeplanen

Studentslippet

24. august slippes studentene løs i Oslo!

Studentslippet er en «bli-kjent-med-byen-dag» hvor vi inviterer deg som er ny student til å besøke kulturattraksjoner, delta på ulike aktiviteter og utforske nye områder i Oslo.

Du kan delta sammen med faddergruppen din, med venner eller på egenhånd.

Studentslippet starter i St. Olavs gate 32, mellom kl 10.00 og 15.00.

Her plukker du opp armbånd, kart og program for dagen – resten er opp til deg. Før du går ut i byen, kan du henge i vårt festivalområde, der du kan:

  • Slappe av og møte faddergruppen eller venner
  • Få gratis grillmat fra SiO
  • Få gratis kaffe
  • Ta bilder i photoboothen
  • Prat med folk på stand
  • Få hjelp til å planlegge dagen din

Les mer om studentslippet her.

Den kristianske verktøykassen

Verktøykassen inneholder workshops, kurs, og seminar som skal hjelpe deg til å nå målene dine.